Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτη Χαλκιδική, για πρώτη φορά, το κορυφαίο βρετανικό τουριστικό συνέδριο ΙΤΤ 2024
Συνέδρια

Στη Χαλκιδική, για πρώτη φορά, το κορυφαίο βρετανικό τουριστικό συνέδριο ΙΤΤ 2024

ITT
Από αριστερά, η υπεύθυνη marketing του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κα Τάνια Ακριτίδου, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γιάννης Λασπάς, η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής για την Κεντρική Μακεδονία κα Κατερίνα Ζωγράφου, ο διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γιώργος Μπρουτζάς, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσσιος, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, κα Ελένη Σκαρβέλη, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Μαρία Πλασταρά, η Celine Spataro, SK Hospitality και ο ιδιοκτήτης του Kassandra Palace κ. Νίκος Αθανασόπουλος.

Το κορυφαίο συνέδριο ITT της βρετανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 26 χρόνια και διεξήχθη στη Χαλκιδική.

Το κορυφαίο συνέδριο της Βρετανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, Institute of Travel & Tourism (ITT) επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 26 χρόνια, και συγκεκριμένα για πρώτη φορά στη Χαλκιδική, όπου και πραγματοποιήθηκε στις 3-5 Ιουνίου.

ITT

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, που στόχο είχε την ανάδειξη της  περιοχής ως εξαιρετικό προορισμό ιδανικών διακοπών αλλά και συνεδριακού τουρισμού.

Σημειώνεται ότι μόλις πέρσι (2023) η βρετανική αγορά άνοιξε ευρέως για τη Χαλκιδική, με την έναρξη των πτήσεων της JetHolidays και της easyJet Holidays από τον Απρίλιο, ενώ την πρώτη  φορά που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας το αντίστοιχο ετήσιο συνέδριο του ΙΤΤ, ήταν στην Αθήνα το 1997.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε σχετικά: “Με ακόμα μία πρωτοβουλία του, ο ΕΟΤ φέρνει στην Ελλάδα ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός. Το συνέδριο του ΙΤΤ αποτελεί κορυφαίο γεγονός με ουσιαστική και συμβολική σημασία καθώς αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πρωτοπορεί και μπορεί να διαμορφώνει εξελίξεις στον τουρισμό. Η Βρετανία παραμένει μια από τις σημαντικότερες χώρες για τον τουρισμό  μας και η διεξαγωγή του συνεδρίου δείχνει μεταξύ άλλων την εμπιστοσύνη της αγοράς στην Ελλάδα. Θέλω να συγχαρώ το γραφείο του ΕΟΤ στη Μ. Βρετανία, τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όλους όσους εργάστηκαν και συνέβαλλαν στην επιτυχία του συνεδρίου”.

ΙΤΤ

Ηαντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής για την Κεντρική Μακεδονία κα Κατερίνα Ζωγράφου κατά τη διάρκεια έναρξης του συνεδρίου του ΙΤΤ στη Χαλκιδική.

“Η επιτυχία του συνεδρίου ITT είναι απόδειξη των συνεργατικών προσπαθειών όλων των εμπλεκομένων”, δήλωσε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής. “Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την υπουργό, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταφέραμε να φιλοξενήσουμε αυτή την διοργάνωση τόσο επιτυχημένα. Θέλω επίσης, να ευχαριστήσω θερμά την Προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ Αγγλίας & Ιρλανδίας, κα Ελένη Σκαρβέλη για την άψογη συνεργασία, καθώς και τον χορηγό μας, την εταιρεία Dolphins of Greece που προσέφερε τις μετακινήσεις των συμμετεχόντων. Δεν είναι τυχαίο ότι τη Χαλκιδική προτιμούν κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Βρετανοί και είμαι πεπεισμένος ότι η θετική δημοσιότητα που δημιουργήθηκε και οι θετικές εμπειρίες που αποκόμισαν οι σύνεδροι, θα μεταφραστεί σε περαιτέρω αύξηση του βρετανικού τουρισμού για την περιοχή μας”.

Το συνέδριο

Το συνέδριο ΙΤΤ αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα στον ταξιδιωτικό τομέα, σχεδιασμένο για μέλη του ITT και στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες από τον ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Ινστιτούτο δημιουργήθηκε το 1956 και είναι το μοναδικό members only που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα του ταξιδιωτικού κλάδου στην Αγγλία. Κύριοι στόχοι του Ινστιτούτου είναι το lobbying, το networking και η εκπαίδευση (training). Διοργανώνουν μία σειρά εκδηλώσεων μέσα στο χρόνο στη Βρετανία καθώς και το ετήσιο συνέδριο τους, εκτός Αγγλίας σε διαφορετικό προορισμό κάθε χρόνο, επιτρέποντας στα μέλη του να βιώσουν από πρώτο χέρι τις κρυμμένες ομορφιές και τη γοητεία κάθε περιοχής. Το εν λόγω συνέδριο έχει φιλοξενηθεί μεταξύ άλλων το 2023 στη Ντόχα, το 2022 στην Κωνσταντινούπολη, το 2019 στο Σπλιτ, το 2017-2018 Σικελία & Σορέντο, και το 2016 στο Τελ Αβίβ.

Οι σύνεδροι

Στο ΙΤΤ 2024 στη Χαλκιδική συμμετείχαν 270 σύνεδροι: Tour Operators (ενδεικτικά: TUI, Thomas Cook, Dnata, G Adventures, Carisma Holidays, Newmarket Holidays, Travel Department), ταξιδιωτικοί πράκτορες (ενδεικτικά: Hays Travel, Travel Counsellors), επαγγελματίες της αγοράς από εταιρείες που περιβάλλουν τη βρετανική τουριστική βιομηχανία, (ενδεικτικά: Avis, Amadeus, Deloitte, WTM, Eurostar, Newcastle International Airport, Qatar Airways), επαγγελματικές Ενώσεις Τουρισμού (ABTA, Advantage Travel Partnership), εταιρείες κρουαζιέρας (ενδεικτικά: MSC Cruises, Ambassador Cruise Line, Variety Cruises), βουλευτές, εκπρόσωποι των House of Commons & House of Lords, εκπρόσωποι βρετανικών media & influencers (ενδεικτικά: Evening Standard, TTG, Travel Gossip), διακεκριμένοι ομιλητές, ακαδημαϊκοί από τα Πανεπιστήμια του Imperial College Business School, Arden, Plymouth, Wolverhampton.

ITT

Από την εκδήλωση καλωσορίσματος στο ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς. Στο κέντρο η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής για την Κεντρική Μακεδονία κα Κατερίνα Ζωγράφου, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσσιος, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, κα Ελένη Σκαρβέλη, ο πρόεδρος του ΙΤΤ Chris Mottershead και η διευθύντρια πωλήσεων του Πόρτο Καρράς, κα Μάγια Παπαδοπούλου.

Βασική επιδίωξη της διοργάνωσης ήταν,  η προβολή της Χαλκιδικής σε στοχευμένο κοινό, δηλαδή στους επαγγελματίες της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας, όπως και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που διαχειρίζονται.

Θέματα και Δράσεις

Η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής για την Κεντρική Μακεδονία κα Κατερίνα Ζωγράφου, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσσιος και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, κα. Ελένη Σκαρβέλη καλωσόρισαν τους συνέδρους με ειδική τελετή υποδοχής στο ξενοδοχείο Porto Carras, ενώ προσκλήθηκαν Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού για γνωριμία και networking με τους Βρετανούς Tour Operators.

Το συνέδριο απασχόλησαν οι προοπτικές του κλάδου και τάσεις της αγοράς, η αξιοποίηση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, η διαχείριση κλιματικών αλλαγών, στρατηγικός σχεδιασμός για προσέλκυση νέων ταλέντων στην τουριστική βιομηχανία.

ITΤ-Olive-tasting

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη γευσιγνωσίας των πράσινων ελιών Χαλκιδικής ΠΟΠ.

Οι εργασίες του συνεδρίου πλαισιώθηκαν από εκδρομές και επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα την τοπική κουλτούρα, και την γαστρονομία, με την συμμετοχή τους σε στοχευμένες θεματικές εμπειρίες όπως οινογευσία τοπικών ποικιλιών, ελαιογευσία, γευσιγνωσία της ΠΟΠ ελιάς Χαλκιδικής.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024