Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΤοπικά Σύμφωνα Ποιότητας Τουρισμού, ένα εργαλείο Κοινωνικού Κεφαλαίου
Συνέδριο από τη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής

Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας Τουρισμού, ένα εργαλείο Κοινωνικού Κεφαλαίου

Σήμερα, σε αίθουσα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής διοργανώνει συνέδριο με θέμα “Κλιματικές Αλλαγές και Επιπτώσεις στη Γεωργία. Διαμόρφωση της Αγροτικής Πολιτικής εν όψει της Συνόδου της Κοπεγχάγη”. […]

Σήμερα, σε αίθουσα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής διοργανώνει<...> συνέδριο με θέμα “Κλιματικές Αλλαγές και Επιπτώσεις στη Γεωργία. Διαμόρφωση της Αγροτικής Πολιτικής εν όψει της Συνόδου της Κοπεγχάγη”. Στα πλαίσιά του θα αναφερθούν οι σύγχρονες δομές τοπικής ανάπτυξης, όπως είναι τα “Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας, ως ένα εργαλείο Κοινωνικού Κεφαλαίου”.

Τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας είναι μια χάρτα, μια συμφωνία, μια διακήρυξη μιας ομάδας επαγγελματιών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), που έχουν κοινά (οριζόντια συνεργασία) ή συμπληρωματικά (κάθετη συνεργασία) χαρακτηριστικά, και συμφωνούν και συναποφασίζουν να συνεργαστούν σε εθελοντική βάση προκειμένου να προωθήσουν την περιοχή τους ως προορισμό και ένα κοινό όραμα για την ποιότητα στην περιοχή τους.

Ειδικότερα τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας Τουρισμού επικεντρώνονται στην συνεργασία και άμιλλα για ποιοτικές υπηρεσίες τουρισμού στην ύπαιθρο. Διαφοροποιούν το τουριστικό προϊόν ενσωματώνοντας στοιχεία παραδοσιακής κληρονομιάς (αρχιτεκτονική, γαστρονομία κλπ), δηλαδή την ταυτότητα της περιοχής και αξιοποιούν την τοπική παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Το κάθε μέλος λειτουργεί ως πρεσβευτής των άλλων, της Ομάδας και της περιοχής.

Τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας, έχουν σαν κύριο σκοπό την διαφύλαξη ή και την προαγωγή του καλού ονόματος μιας περιοχής, ως μια “συλλογική περιουσία” που ανήκει σε όλους και που πρέπει να διαφυλάσσεται από συλλογική δομή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024