Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαAthens ESG Forum: Γιατί πρέπει οι ΜμΕ να υιοθετούν βιώσιμες πρακτικές;
Φόρουμ

Athens ESG Forum: Γιατί πρέπει οι ΜμΕ να υιοθετούν βιώσιμες πρακτικές;

Στο 3o Athens ESG Forum θα αναλυθεί εκτενώς το θέμα ESG και ΜμΕ με τη δημιουργία ενός πρακτικού roadmap για τις απαιτούμενες ενέργειες και την προετοιμασία, ώστε να μην μείνουν πίσω στις εξελίξεις.

Το Athens ESG Forum διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 20 Ιουνίου, προσεγγίζοντας ολιστικά το θέμα της μετάβασης σε ένα οικονομικό μοντέλο βασισμένο στις αρχές της βιωσιμότητας.

Ειδική μνεία στο συνέδριο θα γίνει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς αποτελούν ένα αναπόσπαστο γρανάζι για την ομαλή λειτουργία της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας. Παρά την τεράστια επίδρασή τους όμως, ελάχιστες από αυτές εφαρμόζουν αρχές βιωσιμότητας στις επιχειρηματικές πρακτικές τους. Βασικοί λόγοι είναι η έλλειψη χρόνου, γνώσης και πόρων.

Ωστόσο, θέλοντας και μη, η μεγάλη αλλαγή έρχεται και για τις ΜμΕ, με αφετηρία τις οδηγίες Υποβολή Εκθέσεων για την Εταιρική Βιωσιμότητα (CSRD) και Δέουσα Επιμέλεια για την Εταιρική Βιωσιμότητα (CSDD). Στο νέο κανονιστικό πλαίσιο, εφόσον απαιτηθεί, οι εταιρείες πρέπει να αποδεικνύουν ότι ενσωματώνουν με επιτυχία τους κινδύνους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Όσες εταιρείες αποτύχουν να ανταποκριθούν στις επιταγές της βιωσιμότητας, σύντομα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και μειωμένης πρόσβασης στη χρηματοδότηση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024