Τελευταία νέα
HomeΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΕΛΙΤΟΥΡ: Συνέδριο για τον τουρισμό υγείας και ευεξίας
Τουρισμός Υγείας

ΕΛΙΤΟΥΡ: Συνέδριο για τον τουρισμό υγείας και ευεξίας

Τη σημασία του τουρισμού υγείας για την χώρα μας ανέδειξε το 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ΕΔΔΥΠΠΥ, της Συνέδριο της ΕΛΙΤΟΥΡ.

Το ρόλο που διαδραματίζουν στην υλοποίηση και ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας οι υγιείς πόλεις και οι υγιείς περιφέρειες, ανέδειξε σε ειδική θεματική ενότητα της ΕΛΙΤΟΥΡ το 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού ΥγείαςΕΔΔΥΠΠΥ με τίτλο «Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για Ενιαία Υγεία & έναν καλύτερο πλανήτη», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βούλα υπό την αιγίδα και τον συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένες προσωπικότητες Ελλήνων ιατρών που ηγούνται στο χώρο τους των προσπαθειών εξωστρέφειας για τον ελληνικό τουρισμό υγείας, και υπογράμμισαν τα σημεία υπεροχής  της Ελλάδος για την προσέλκυση τουριστών υγείας και ευεξίας, επισημαίνοντας παράλληλα την σημασία του ρόλου της Αυτοδιοίκησης και του κράτους  προς την κατεύθυνση αυτή .

“Βγαίνοντας από την πανανθρώπινη υγειονομική δοκιμασία, και παράλληλα, ως απάντηση στην Κλιματική Κρίση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, UNWTO, θέτει  τους στόχους για την προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, την οποία προσπαθεί  να υλοποιήσει μέσω του προγράμματος “Υγιεινή Πόλη”. Ακριβώς σ αυτό  το συνδυασμό πιστεύουμε, εκτιμώντας ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη οδός για να ενδυναμωθεί ιδανικά  για τον Τουρισμό Υγείας, η επιστημονική Αριστεία των Ελλήνων γιατρών, με φόντο τον φυσικό πλούτο της χώρας μας που κατακτά έτσι κι αλλιώς εκατομμύρια ενθουσιώδεις τουρίστες. Ο τουρίστας υγείας του κόσμου σύντομα θα επιλέγει συνειδητά Ελλάδα για υπηρεσίες Υγείας και Ευεξίας”, τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού  Υγείας- ΕΛΙΤΟΥΡ,  πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης. Ο Περιφερειάρχης Αττικής πρόσθεσε σε αυτό το σημείο ότι η Αττική μεταμορφώνεται, εκτός από “must” προορισμό, και σε βιώσιμο προορισμό, όσο και σε Υγιή τόπο, καθώς εντάχθηκε στο Δίκτυο Περιφερειών της Ευρώπης για την Υγεία του ΠΟΥ,  με την ουσιαστική συμβολή του σχεδίου και των δράσεων του ΕΔΔYΠΠΥ. Ενώ παράλληλα η Αττική αναδείχθηκε για το 2022 σε κορυφαίο Προορισμό Αειφόρου Τουρισμού της Ευρώπης, από τον καταξιωμένο διεθνώς τουριστικό θεσμό των  World Travel Awards .

Για τις προκλήσεις του τουρισμού αιμοκάθαρσης, μίλησε στο συνέδριο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Νεφροξένια Α.Ε κ. Παντελής Κατσιφαράκης, που τόνισε ότι οι Ελληνικές υπηρεσίες αιμοκάθαρσης, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, είναι πολύ υψηλού επιπέδου, όπως και οι υποδομές,  σε σχέση με άλλες χώρες. Στοιχείο  που καθιστά την Ελλάδα πολύ ανταγωνιστική στη προσέλκυση τουριστών αιμοκάθαρσης, αλλά και Ευρωπαίων πασχόντων από χρόνια νεφρική νόσο και ολική νεφρική ανεπάρκεια, που θα μπορέσουν να μετοικήσουν στη χώρα μας. Η Ελλάδα, όπως είπε,  έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα να γίνει η Florida της Ευρώπης.

Ο Δρ Κωνσταντίνος Πάντος, Γυναικολόγος, ειδικός στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή  και εξωσωματική γονιμοποίηση, -δύο τομέων που αποτελούν σήμερα τη ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού υγείας-, υπογράμμισε ότι η ελληνική επιστημοσύνη μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας στο εξωτερικό, λειτουργώντας ως μοχλός ανάπτυξης στην οικονομία μας. Επεσήμανε την αξία της ορκωμοσίας ξένων γιατρών στον Όρκο του Ιπποκράτη, όπως και της αξιοποίησης της ομογένειας για την προσέλκυση τουριστών υγείας στη μητέρα πατρίδα, πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν υπό τον συντονισμό του Προέδρου Γ. Πατούλη.

Ο ειδικός στην Επεμβατική Δερματολογία κ. Χριστόφορος Τζερμιάς,  CEO των IQ Skin Clinics, αναφέρθηκε στην κοσμητική δερματολογία και  χειρουργική, ως ταχέως αναπτυσσόμενου κλάδου του τουρισμού υγείας και ευεξίας. Υπογράμμισε επίσης την δυναμική του πολλά υποσχόμενου τομέα της μεταμόσχευσης και εμφύτευσης  μαλλιών για τουρίστες υγείας, που κερδίζει διαρκώς μεγαλύτερο τουριστικό κοινό στην Τουρκία και την Πολωνία, προβλέπει παραμονή 5-7 ημερών, και αποτελεί μέγιστη πρόκληση για ανάπτυξη την Ελλάδα.

Ο οδοντίατρος κ. Νικόλαος Κουβελάς, CEO της Eurodentica, αναφέρθηκε σε σαφείς προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των απαιτητικών οδοντιατρικών τουριστών: στην εξασφάλιση ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών Οδοντιατρικής με διεθνή πιστοποίηση, στην προϋπόθεση ταξιδιωτικής ασφάλειας (medical travel shield) και στην αξία του after sales service για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και ποιοτική ολοκλήρωση της θεραπείας. Ο τουρίστας υγείας του κόσμου είπε, αξίζει να επιστρέψει με ένα ζηλευτό «χαμόγελο» στον τόπο του, την καλύτερη διαφήμιση για τον Ελληνικό Οδοντιατρικό Τουρισμό, και Τουρισμό Υγείας.

Την αντιμετώπιση της μυωπίας με τη μέθοδο ASLA της Διαθλαστικής χειρουργικής ανέδειξε  ως δημοφιλή επιλογή των τουριστών υγείας ο οφθαλμίατρος Ιωάννης Δατσέρης, CEO της ΟΜΜΑ, και επισήμανε ότι αποτελεί one day clinic θεραπεία χωρίς πόνο και χωρίς μετεγχειρητικό κίνδυνο. Ο κ. Δατσέρης πρότεινε την ανάδειξης της εξελιγμένης επέμβασης για την απαλλαγή από την πρεσβυωπία για το silver τουριστικό κοινό των 55+ και πρόσθεσε ότι με 6 κέντρα που εφαρμόζουν την μέθοδο στην Ελλάδα, η προσέλκυση τουριστών υπόσχεται θεαματική επιτυχία .

Ο Γενικός Χειρουργός κ. Γρηγόρης Κυριάκου και Ιδρυτής της Gamma Air Medical, μίλησε για την πρόκληση στις αερομεταφορές ασθενών με υψηλή επιστημονική επάρκεια και εξοπλισμό, και στην ανάπτυξη του κλάδου, που συμπληρώνει την αλυσίδα της προσέλευσης τουριστών υγείας σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία φιλοδοξεί να κατακτήσει τα διεθνή κοινά ιατρικού τουρισμού.

Ο Επικεφαλής επιτροπής Χρηματοδοτήσεων ΕΛΙΤΟΥΡ, και CEO της Apollo, κ. Γιώργος Κακουλίδης παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού υγείας και ευεξίας στην Ελλάδα, την αγορά και την μεγάλη εικόνα, και μίλησε για τις πηγές χρηματοδότησης και τις προτάσεις για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/07/2024
23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024