Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςGrecotel: Διεθνής προβολή της κρητικής διατροφής σε επιστημονικό συνέδριο στο Ρέθυμνο
Συνέδρια

Grecotel: Διεθνής προβολή της κρητικής διατροφής σε επιστημονικό συνέδριο στο Ρέθυμνο

  • Η ακαδημαϊκός κα Αντωνία Τριχοπούλου και ο καθηγητής κ. Στέφανος Κάλης στην έναρξη του επιστημονικού συνέδριο του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας Υγείας και Ευεξίας που πραγματοποιήθηκε στα ξενοδοχεία της Grecotel, Creta Palace & Caramel.
  • Από τη βράβευση του περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη και της πρόεδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας και Ακαδημαϊκού, κας Αντωνίας Τριχοπούλου. Μαζί τους o διευθυντής Λειτουργίας της Grecotel, κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, ο καθηγητής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard δρ. Στέφανος Κάλης και η ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, κα Πόπη Καλαϊτζή.
  • Επίσκεψη AgrecoFarms - Χορευτικός Σύλλογος Βρακοφόρων.
  • Επίσκεψη AgrecoFarms - Βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα AgrecoFarms.
  • Επίσκεψη στην πρότυπη βιολογική παραδοσιακή φάρμα Agreco της Grecotel.
  • Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αρκαδίου στην επέτειο του Ολοκαυτώματος της μονής.

Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: “Κρητικός Τρόπος Ζωής: Μεσογειακή Παράδοση & Εφαρμογές στη σύγχρονη εποχή”, που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας Υγείας και Ευεξίας και ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη –Grecotel.

Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: “Κρητικός Τρόπος Ζωής: Μεσογειακή Παράδοση & Εφαρμογές στη σύγχρονη εποχή”, που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας Υγείας και Ευεξίας και ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο.

Το επιτυχημένο συνέδριο, με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 επιστημόνων από 10 χώρες, οργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και των Υπουργείων Τουρισμού, Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η έναρξη του συνεδρίου συνοδεύτηκε με τη βράβευση της Περιφέρειας Κρήτης, του περιφερειάρχη, κ. Σταύρου Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξη, ανάδειξη και προβολή  της κρητικής διατροφής και των κρητικών προϊόντων. Στη συνέχεια, βραβεύτηκε η καθηγήτρια της Ιατρικής, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κα Αντωνία Τριχοπούλου, ενώ την επομένη ημέρα, σε άλλη εκδήλωση -μοναστηριακό  δείπνο στο Αρκάδι- βραβεύτηκε ο πανεπιστημιακός καθηγητής – ερευνητής, κ. Αντώνης Καφάτος, που επί πολλά χρόνια, επιστημονικά, για λόγους υγείας, προωθεί την κρητική διατροφή -δίαιτα. Οι βραβεύσεις έγιναν από τον διευθυντή Λειτουργίας της Grecotel, κ. Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη και τον καθηγητή Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard,  δρ. Στέφανο Κάλη.

Στο συνέδριο ομιλητές ήταν 25 καταξιωμένοι επιστήμονες κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου και της Ελλάδας, που παρουσίασαν σημαντικά στοιχεία και δεδομένα για τα οφέλη της κρητικής διατροφής και του τρόπου ζωής, στην υγεία. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια “γεύση” από τα τοπικά προϊόντα και την παραγωγή της Κρήτης και να διερευνήσουν από κοινού με τους φορείς και τους παραγωγούς τις προοπτικές που ανοίγονται διεθνώς για τα τοπικά προϊόντα.

Η φιλοξενία της Grecotel, αλλά και η εμπειρία που προσφέρθηκε στην AgrecoFarms, καθώς και οι εκδρομές και οι γευσιγνωσίες που πραγματοποιήθηκαν -μεταξύ των οποίων και στη Ιερά Μονή Αρκαδίου, όπου παρατέθηκε θεματικό δείπνο με επίκεντρο τη Χριστιανική νηστεία- βοήθησαν να αναδειχθούν σημαντικές πτυχές, όπως η εξαγωγική δυναμική, αλλά και το “πάντρεμα” του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, όπου η Grecotel πρωτοστατεί επί σειρά ετών, με οφέλη για την οικονομία.

Η υλοποίηση του οράματος αυτού πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024