Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαGSTC: Για πρώτη φορά στην Τουρκία το Συνέδριο Αειφόρου Τουρισμού
Συνέδρια

GSTC: Για πρώτη φορά στην Τουρκία το Συνέδριο Αειφόρου Τουρισμού

Συγκεκριμένα, το συνέδριο θα λάβει χώρα στην Αττάλεια, στις 9 – 12 Μαΐου 2023.

Στην Τουρκία θα διεξαχθεί φέτος το Συνέδριο Αειφόρου Τουρισμού, του Συμβουλίου Παγκόσμιου Αειφόρου Τουρισμού (Global Sustainable Tourism Council, GSTC).

Συγκεκριμένα, το συνέδριο θα λάβει χώρα στην Αττάλεια, στις 9 – 12 Μαΐου 2023, και θα φέρει σε επαφή επαγγελματίες του τομέα του αειφόρου τουρισμού, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και τη διεύρυνση της εφαρμογής των προτύπων που θεσπίζονται για τον αειφόρο τουρισμό.

Το GSTC, ένας ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός οργανισμός που αποτελεί τον κορυφαίο παγκόσμιο οργανισμό για το περιβάλλον και την αειφορία, ρυθμίζει, επικαιροποιεί και διαχειρίζεται τα παγκόσμια πρότυπα που έχουν δημιουργηθεί για να διασφαλίσουν την αειφορία στα ταξίδια και στον τουρισμό – γνωστά ως Κριτήρια του GSTC. Στόχος αυτού είναι η εξασφάλιση μιας κοινής κατανόησης της έννοιας του αειφόρου τουρισμού βάσει των συγκεκριμένων κριτηρίων.

Το 2020 και το 2021 το συνέδριο διοργανώθηκε διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας, όμως πέρσι έλαβε χώρα στη Σεβίλλη της Ισπανίας όπου και ανακοινώθηκε ο επόμενος τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου, η Αττάλεια, έπειτα από τη διαδικασία υποψηφιότητας την οποία έφερε εις πέρας ο Τουρκικός Οργανισμός Προώθησης και Ανάπτυξης του Τουρισμού (TGA).

Στο πλαίσιο της σύμβασης συνεργασίας που υπογράφηκε με το GSTC στις αρχές του 2022, η Τουρκία καθόρισε έναν εθνικό οδικό χάρτη βάσει του οποίου θα έπρεπε να πορευτεί με στόχο τον αειφόρο τουρισμό και επιτάχυνε την εφαρμογή παγκόσμιων πρακτικών αειφορίας. Βάσει αυτού του τριετούς πρωτοκόλλου, εφαρμόστηκε το Εθνικό Πρόγραμμα Αειφόρου Τουρισμού με σκοπό την αναδόμηση του κλάδου του τουρισμού της Τουρκίας, της πρώτης χώρας όπου ο στόχος του αειφόρου τουρισμού συμφωνήθηκε σε κυβερνητικό επίπεδο.

Στο Συνέδριο Παγκόσμιου Αειφόρου Τουρισμού του GSTC για το 2023, στην Αττάλεια, θα συμμετέχουν πάνω από 350 φορείς από την Τουρκία και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων του δημόσιου τομέα και του ακαδημαϊκού χώρου, καθώς και εκπροσώπων ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών πρακτορείων, εταιρειών, αναπτυξιακών οργανισμών, διαδικτυακών ταξιδιωτικών γραφείων και μη κυβερνητικών οργανισμών. Το πρόγραμμα του τετραήμερου συνεδρίου περιλαμβάνει εκπαίδευση, διαδραστικά πάνελ και εργαστήρια, συναντήσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν οφέλη από την πρακτική εμπειρία ειδικών στον χώρο της ανάπτυξης και της προώθησης του αειφόρου τουρισμού, ενώ ταυτόχρονα τούς δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψουν την Αττάλεια, τον ταξιδιωτικό παράδεισο της Τουρκίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023