Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΛοϊζίδης: Το μετεωρολογικό δελτίο για τον τουρισμό της Κύπρου προβλέπει κακοκαιρία
Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων

Λοϊζίδης: Το μετεωρολογικό δελτίο για τον τουρισμό της Κύπρου προβλέπει κακοκαιρία

Την αδυναμία της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας να ακολουθήσει τον ρυθμό ανάπτυξης του παγκόσμιου τουρισμού επεσήμανε χτες ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων – ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., κ. Χάρης Λοϊζίδης, μιλώνταςστο 29ο Ετήσιο […]

Την αδυναμία της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας να ακολουθήσει τον ρυθμό ανάπτυξης του παγκόσμιου τουρισμού επεσήμανε χτες ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων – ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., κ. Χάρης Λοϊζίδης, μιλώντας<...>στο 29ο Ετήσιο Ξενοδοχειακό Σεμινάριο Διεύθυνσης, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία. Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε πως οι ανέμοι της αλλαγής δεν φυσσούν προς την Κύπρο, ενώ το “μετεωρολογικό δελτίο για τον τουρισμό μας προβλέπει κακοκαιρία”. Για αυτούς τους λόγους εξήγησε κατόπιν το φετινό συνέδριο φέρει τον τίτλο “Η πρόκληση, το όραμα και ο τρόπος για την πλήρη ανάκαμψη του κυπριακού τουρισμού”.

Μιλώντας για την ανάκτηση της διαβρωμένης ανταγωνιστικότητας της τουριστικής Κύπρου ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ επεσήμανε πως απαιτείται
συλλογική προσπάθεια και πάντοτε με εποικοδομητικό πνεύμα και συναντίληψη μεταξύ των τουριστικών και κοινωνικών εταίρων, ενώ άμεσα πρέπει να τεθούν γερά θεμέλια, περνώντας άμεσα από τα λόγια στις πράξεις. “Για να επιτευχθεί όμως αυτό”, πρόσθεσε “θα πρέπει να υπάρξει σωστή και ειλικρινής συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, διότι ο ιδιωτικός τομέας από μόνος του είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να επιτελέσει θαύματα. Για τελεσφόριση των προσπαθειών του θα πρέπει να έχει απαραίτητα ως συνεργούς και συμπαραστάτες όλες τις αρχές και φορείς, κυρίως όμως τον αρμόδιο Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού και τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού”.

Προετοιμασία χριεάζεται όμως και για την ανταπόκριση στις ανάγκες των τουριστών μέσα και από τη γλώσσα του Ευρώ, όσον αφορά στην επικείμενη ένταξη της Κύπρου από 1η Ιανουαρίου 2008 στην Ευρωζώνη. Παράλληλα, η εν εξελίξει δημιουργία των νέων αεροδρομίων και το κοινό όραμα που η δυναμική αυτή εξέλιξη εμπερικλείει για την παραπέρα τουριστική ανάπτυξη, μπορεί, κατά τον κ. Λοϊζίδη, δυνητικά να συμβάλει καθοριστικά στη δραστική ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν τέσσερις παρουσιάσεις των ακόλουθων θεμάτων:

  1. Το Ευρώ και η Ξενοδοχειακή Βιομηχανία – Τεχνολογική προσέγγιση
  2. Το Ευρώ και η Ξενοδοχειακή Βιομηχανία – Ο λειτουργικός αντίκτυπος στις επιχειρήσεις
  3. Το κοινό όραμα με τα καινούργια αεροδρόμια
  4. Τα μέσα για μια πλήρη ανάκαμψη του Κυπριακού Τουρισμού


Την παρουσίαση των θεμάτων ανέλαβαν εκ μέρους των κυριότερων Tour Operators του Ηνωμένου Βασιλείου, ο κ. J. Clarke, Head of Eastern Mediterranean-Overseas Division της THOMSON – TUI UK, η κα Ang. Mazzey, Overseas Purchasing Manager, Cyprus, Greece & Malta του FIRST CHOICE HOLIDAYS & FLIGHTS PLC, ο κ. Ν. Ιωσηφίδης, Πρόεδρος του AGTA (UK) και εκ μέρους των κυριότερων Tour Operators της Ρωσίας, ο κ. D. Shevchenko, Πρόεδρος του ICS TRAVEL GROUP.

Οι υπόλοιπες παρουσιάσεις έγιναν από τον κ. B. Manning, Πρώτο Εκτελεστικό Σύμβουλο της HERMES AIRPORTS LTD, τον κ. Σ. Πασχάλη, Senior Manager Advisory Services του Οίκου PRICEWATERHOUSECOOPERS και τον κ. Σπ. Γιαννούδη, Διευθυντή της Εταιρίας UNITED HOSPITALITY SOLUTIONS.

Στις εργασίες του Σεμιναρίου συμμετείχαν πάνω από 190 ιδιοκτήτες, γενικοί διευθυντές και διευθυντικά στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων, εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και άλλων επαγγελματικών φορέων.

Μέσα στα πλαίσια του Σεμιναρίου διοργανώθηκε επίσης με μεγάλη επιτυχία από το Σύνδεσμο, σε διπλανή αίθουσα, για 15η συνεχή χρονιά, η καθιερωμένη Έκθεση Προϊόντων & Υπηρεσιών για Ξενοδοχεία, με τη συμμετοχή εκλεκτών εκθετών σε 65 εκθεσιακούς χώρους, τα εγκαίνια δε της Εκθεσης τέλεσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, κ. Αντ. Μιχαηλίδης. Μέσα στα πλαίσια του Σεμιναρίου και της Εκθεσης, ο Σύνδεσμος έχει εκδόσει επίσης “Οδηγό Προϊόντων & Υπηρεσιών” με προϊόντα και υπηρεσίες που ενδιαφέρουν τους ξενοδόχους και γενικά όλους τους τουριστικούς φορείς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024