Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και το φετινό IMIC
3o Διεθνές Συνέδριο Μάρκετινγκ Προορισμών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και το φετινό IMIC

Ολοκληρώθηκαν χτες, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2007, με μεγάλη επιτυχία, οι εργασίες του τρίτου Διεθνούς Συνεδρίου Μάρκετινγκ Προορισμών IMIC 2007, που πραγματοποιείται στην Αθήνα…

Ολοκληρώθηκαν χτες, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2007, με μεγάλη επιτυχία, οι εργασίες του τρίτου Διεθνούς Συνεδρίου Μάρκετινγκ Προορισμών IMIC 2007, που πραγματοποιείται στην Αθήνα με θέμα<...>«Μάρκετινγκ Προορισμών – Ταξίδια Κινήτρων, Εταιρικές Συναντήσεις και Εκδηλώσεις».

Οι εργασίες της δεύτερης μέρας ξεκίνησαν με το σεμινάριο του κ. Bruce Tepper (MBA, CITE, CTC, Director of SITE Intl Board), “Delivering the incentive quality experience: What buyers want”. Ο ομιλητής ανέφερε τρόπους που μπορούν να προσδώσουν μοναδικότητα σε κάθε ταξίδι κινήτρου.

Ακολούθησε ο κ. Rodolfo Musco (CMP, CMM, President SITE Italian Chapter) με το θέμα ”The organization of incentives: Be a real professional and gain more”. Ανέλυσε τρόπους με τους οποίους μπορεί ένα ταξίδι κινήτρου να αυξήσει τα κέρδη μιας επιχείρησης.

Η τρίτη περίοδος του Συνεδρίου, με προεδρεύων τον κ. Θανάση Αντωνίου (Δημοσιογράφο του Περιοδικού “Marketing Week”), ξεκίνησε με τη διάλεξη του κ. Lode Beckers (Chairman of LOBO N.V. Eurostrategies), με θέμα “Incentive activities in the South East European region-the corporate point of view: Demand and supply considerations”, δίνοντας έμφαση στη ζήτηση των ταξιδιών κινήτρων.

Το λόγο πήρε ο κ. Γεώργιος Δρακόπουλος (Γενικός Διευθυντής του ΣΕΤΕ), ο οποίος μίλησε για το θέμα “The challenge of competitiveness for tourism destinations”. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μείωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού, αλλά και του μεσογειακού τουρισμού. Παρέμβαση έκανε σε αυτό το σημείο ο κ. Ron Andruff, (CEO της Tralliance Corp., η οποία διαχειρίζεται το Top Level Domain, .travel), αναλύοντας τη χρήση του domain name, .travel. Ο κ. Andruff σημείωσε τη συμβολή του .travel στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Η τελευταία ομιλήτρια της τρίτης περιόδου ήταν η κ. Τέρη Περισάκη (Project Manager της Kerasma), αναπτύσσοντας το θέμα “Greek premium quality foods and beverages and Greek Mediterranean gastronomy: A “must” for traveling experience”, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ποιότητας των υπηρεσιών στην ελληνική γαστρονομία.

Με προεδρεύων τον κ. Βασίλη Θεοχαράκη (Associate Professor of Marketing & Entrepreneurship, ALBA Graduate School) ξεκίνησε η τέταρτη περίοδος και με τον κ. Maarten Vanneste (CMM, President of MPI Belgium in 2003-2004) να αναπτύσσει το θέμα “Applying meeting technology for incentive programs”.

Ακολούθησε η κ. Linda Pereira (Executive Director CPL Events), η οποία ανέπτυξε το θέμα “Networking: More than just handing out a business card”.

Επόμενη διάλεξη ήταν της κ. Deborah Luhrman (Ειδική στη Διαχείριση Κρίσεων της WTO), με θέμα “Protecting the reputation of a tourism destination in case of a crisis”. Έγινε αναφορά στη σωστή διαχείριση μιας κρίσης.

Ο κ. Σταύρος Δαλιάκας ήταν ο ομιλητής της διάλεξης “Airlines contribution in promoting destinations”, αναφέροντας τη συμβολή των αεροπορικών εταιριών στην ανάπτυξη συγκεκριμένων προορισμών.

Τελευταία διάλεξη αυτής της περιόδου, αυτή του κ. Αλέξανδρου Κουρή, ο οποίος μίλησε για το θέμα “Destination brand quality”.

Η τελευταία περίοδος του Συνεδρίου ξεκίνησε με τη διάλεξη του κ. Rod Davidson (University of Westminster), με θέμα “Incentive travel in times of terrorism: Challenges and solutions”, αναλύοντας το πώς βιώνει η τουριστική βιομηχανία την τρομοκρατία.

Ακολούθως ανέβηκε στο βήμα ο κ. Δημήτρης Κούτουλας (Σύμβουλος Τουρισμού και Marketing), ο οποίος ανέλυσε το θέμα “Promoting destinations through Mega Events: The case of Gert Hof”. Η περίπτωση του Gert Hof ήταν το κεντρικό σημείο της ομιλίας του.

Τελευταία διάλεξη του Συνεδρίου ήταν των κ. Odunga Pius Ongoro και κ. Belsoy Sawe Josphat του Moi University. Το θέμα “Conference tourismin Kenya: Product development, diversification and extension”, ανέλυε το συνεδριακό τουρισμό στην Κένυα.

Σημαντικές προσωπικότητες μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του τουρισμού και για τα συμπεράσματα και αποτελέσματα του συνεδρίου, κατά την συζήτηση στρογγυλής τράπεζας την οποία συντόνισε ο κ. Αλέξανδρος Κουρής (PRC Group shareholder). Το ενδιαφέρον των συνέδρων κορυφώθηκε στο τέλος του Συνεδρίου, κατά την ανοιχτή συζήτηση, στην οποία διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

Χορηγός on-line επικοινωνίας του συνεδρίου IMIC 2007 ήταν και φέτος το Travel Daily News.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024