Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΌλα όσα συνέβησαν στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του HAPCO & DES
Συνέδρια

Όλα όσα συνέβησαν στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του HAPCO & DES

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του ΣΕΤΕ, του ΗΑΤΤΑ και της FedHATTA.

Οι τρόποι με τους οποίους δύναται να αναδειχθεί η αξία και η δυναμική της Εθνικής Βιομηχανίας Συνεδρίων & Εκδηλώσεων – MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Events), με στόχο την κατάταξη της Ελλάδας σε υψηλότερη θέση στο διεθνή τουριστικό και συνεδριακό χάρτη, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου του HAPCO & DES (Hellenic Association of Professional Congress Organizers & Destination Events Specialists – Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων & Οργανωτών Συνεδρίων), με τίτλο: «Meetings in Greece: The Game Changer» που πραγματοποιήθηκε στις 16 & 17 Μαρτίου στη Μεγάλη Βρετανία.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA).

Η πρόεδρος του HAPCO & DES κ. Σίσσυ Λυγνού και Διευθύνουσα Σύμβουλος AFEA S.A. Travel & Congress Services υπογράμμισε τη σημασία ανάδειξης της Εθνικής Βιομηχανίας MICE, που αποτελεί το «αναξιοποίητο διαμάντι» του Ελληνικού Τουρισμού, έτσι ώστε να αποκτήσει τη θέση, την αναγνώριση, αλλά και την υποστήριξη που της αρμόζει:

«Για να έρθει η Εθνική Βιομηχανία MICE σε πρώτο πλάνο απαιτείται η άμεση και συλλογική δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η άμεση ένταξη του τομέα στην εθνική στρατηγική για τον Τουρισμό, τη στοχευμένη προβολή και καμπάνια, καθώς και η ενίσχυση των εγχώριων υποδομών, αλλά και η δημιουργία ενός ψηφιακού μητρώου καταγραφής Συνεδρίων & Εκδηλώσεων, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα σύγκρισης με τον υπάρχοντα ανταγωνισμό.

Στη σκακιέρα ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας και ανάπτυξης, ο Επαγγελματικός και Συνεδριακός Τουρισμός, δύναται να παίξει καθοριστικό ρόλο ως στρατηγικός «παίκτης». Εμείς οι επαγγελματίες της Βιομηχανίας Συνεδρίων και Εκδηλώσεων έχουμε τη δυναμική και τη θέληση, να αλλάξουμε το παιχνίδι! Θα πρέπει επιτέλους να μας δοθεί αυτή η ευκαιρία! Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για τη χώρα, που προσελκύει το ενδιαφέρον διεθνούς κοινού, χρειαζόμαστε τη στήριξη της Πολιτείας, αλλά και συγκεκριμένα του ΕΟΤ, την άμεση αναβάθμιση της πολύ χαμηλής εικόνας της χώρας στις εκθέσεις του εξωτερικού, αλλά και του συνολικού προφίλ της Ελλάδας ως συνεδριακός προορισμός. Ακόμα και τώρα, η προώθηση της δυναμικής MICE της Ελλάδας γίνεται αποκλειστικά με την ιδιωτική πρωτοβουλία και λείπει παντελώς από την καμπάνια και τον κεντρικό σχεδιασμό προβολής του ΕΟΤ, παρά τις συνεχείς εισηγήσεις και προτάσεις μας. Ο ανταγωνισμός, μας έχει ξεπεράσει κατά πολύ και έχουμε χάσει σημαντικό έδαφος.

H βιομηχανία MICE προσελκύει κοινό υψηλού επιπέδου και εισοδήματος, ευνοεί περισσότερα από 50 επαγγέλματα, δίνει τη λύση στην εποχικότητα, και την απασχόληση, ενισχύοντας το 12μηνο τουρισμό. Οι ανταγωνιστές μας το έχουν αντιληφθεί και το εκμεταλλεύονται στο έπακρο, εμείς;».

Το Συνέδριο χαιρέτησαν ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης & Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, η αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ κ. Σοφία Κατσίγιαννη, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνου, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ιωάννης Ρέτσος, ο πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσσανδρος Τσιλίδης, ο γενικός γραμματέας ΕΞΑΑ και Εκπρόσωπος του ΠΟΞ κ. Ευγένιος Βασιλικός, ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau κ. Γιάννης Ασλάνης, αλλά και ο πρόεδρος της ΣΟΚΚΕ κ. Θοδωρής Βώκος. Στο πλαίσιο των χαιρετισμών τους όλοι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των φορέων τουρισμού αναγνώρισαν και επεσήμαναν και οι ίδιοι τη σημασία ανάδειξης της αξίας του Συνεδριακού Τουρισμού και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις δράσεις για την προώθηση του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024