Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΠάνω από 70 κορυφαίοι εμπειρογνώμονες σε διεθνές συνέδριο στην Αθήνα για την πρώιμη παιδική ανάπτυξη
MICE

Πάνω από 70 κορυφαίοι εμπειρογνώμονες σε διεθνές συνέδριο στην Αθήνα για την πρώιμη παιδική ανάπτυξη

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με διεθνείς φορείς και (στην Ελλάδα) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακών Παιδιάτρων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εκπαίδευσης & Θρησκευμάτων, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων.

Το Bright Start International Conference “Early Years Excellence is Practice”, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, από τις 9 έως και τις 11 Δεκεμβρίου, με την συμμετοχή διεθνώς καταξιωμένων επιστημόνων που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση και προώθηση προγραμμάτων με στόχο την ολιστική ανάπτυξη των παιδιών και την έγκαιρη παρέμβαση κατά τη διάρκεια της πρώιμης παιδικής ανάπτυξης.

Το συνέδριο διοργανώνεται σε υβριδική μορφή, διαδικτυακά και με φυσική παρουσία στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και απευθύνεται σε βρεφονηπιαγωγούς, παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας, ειδικούς επιστήμονες υγείας και εκπαίδευσης, κυβερνητικούς εκπροσώπους και policy makers. 70+ κορυφαίοι εμπειρογνώμονες απ ́όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν καινοτόμες παιδαγωγικές πρακτικές και μεθοδολογικές προτάσεις που στηρίζονται στα πλέον πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα στον τομέα της ανάπτυξης και φροντίδας των παιδιών.

Στόχος του συνεδρίου είναι όλοι όσοι ασχολούνται με τα παιδιά, να ενημερωθούν σχετικά με τις διεθνείς εξελίξεις και να πάρουν τα κατάλληλα εφόδια και εργαλεία για να τα θέσουν σε εφαρμογή στο χώρο τους αμέσως μετά το συνέδριο.

Καινοτόμες προσεγγίσεις του Ετησίου Bright Start International Conference περιλαμβάνουν:

  1.  Υποστηρικτικό υλικό ανά συνεδρία που να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να θέσουν σε εφαρμογή αυτά που έμαθαν. Περιλαμβάνει: εγχειρίδια οδηγιών, checklists, σχέδια μαθημάτων και ανάπτυξης εκπαιδευτικών δεξιοτήτων.
  2. Συμβουλευτική υποστήριξη μετά το συνέδριο για τους συνέδρους που θα επιλέξουν να συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα της Αξιολόγησης και Επίδρασης του συνεδρίου στην βελτίωση των καθημερινών πρακτικών τους.
  3.  Πρόσβαση μέσω του 2022 Bright Start App στις βιντεοσκοπημένες ομιλίες και το υλικό όλων των συνεδριών για 3 μήνες (μέχρι τον Μάρτιο 2023).

Το συνέδριο διοργανώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες:

  • 1η Για τυπικά αναπτυσσόμενα παιδιά 0-5 ετών
  • 2η Για παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
  • 3η Για γονείς και φροντιστές παιδιών, και περιλαμβάνει: Parent Talks σε θέματα που αφορούν στην ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή τους στην αναπτυξιακή εξέλιξη των παιδιών τους.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα φιλοξενηθεί επίσης η πρώτη Συνδιάσκεψη “Early Intervention and Inclusion” – Call To Action προς κυβερνητικούς φορείς, δημοτικές αρχές και κέντρα αποφάσεων με στόχο την λήψη μέτρων εν όψει της απειλητικής αύξησης του αριθμού παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες και την προώθηση:

  • Μεθόδων που συμβάλλουν στην ενημέρωση των γονέων για την σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης & αντιμετώπισης,
  • Πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης “Inclusive Practices in Early Years settings”,
  • Πιλοτικό πρόγραμμα “Inclusive Playgrounds” στα σχολεία,
  •  Πιλοτικό πρόγραμμα “Inclusive Playgrounds” σε μεγάλα αστικά κέντρα

Όλες οι συνεδρίες θα αναμεταδοθούν ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω του συνδέσμου που θα είναι διαθέσιμος στους εγγεγραμμένους χρήστες.

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με διεθνείς φορείς και (στην Ελλάδα) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακών Παιδιάτρων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εκπαίδευσης & Θρησκευμάτων, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων.

Παράλληλες Εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο πλαίσιο του συνεδρίου, περιλαμβάνουν:

  • Το Εarly Years Family Play Festival, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Σάββατο, 10 και Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου και απευθύνεται σε γονείς με τα παιδιά τους ηλικίας 2-6 ετών. “Child-Led Play” είναι το κεντρικό μήνυμα του Φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του οποίου γονείς καλούνται να παίξουν μαζί και “υπό την καθοδήγηση των παιδιών τους” και να ανακαλύψουν τα μηνύματα που στέλνουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι,
  • Η 1η Διεθνής Έκθεση Voices of Children – “Oι φωνές των Παιδιών” που περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες, κατασκευές και τα “μηνύματα ελπίδας” παιδιών από 20 χώρες απ’ όλο τον κόσμο περιλαμβανομένων 10+ εκπαιδευτικών κέντρων από την Ελλάδα. Η 1η ‘Eπίσημη Ανακοίνωση της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου από τον Christopher Bailey, Αrts & Health Lead, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στο πλαίσιο του 2021 Βright Start International Conference. H Έκθεση στην Αθήνα θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και διαδικτυακά με ζωντανή αναμετάδοση σε όλο τον κόσμο.

Ο επίσημος φορέας διοργάνωσης του συνεδρίου είναι o οργανισμός Bright Start Foundation, διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα στην Γενεύη, υπό την προεδρεία του καθ. κ. Δημήτρη Χρηστάκη από τις ΗΠΑ. Η αποστολή του οργανισμού είναι να εξασφαλίσει ένα “λαμπρό ξεκίνημα στη ζωή για όλα τα παιδιά”. Οι διεθνείς πολυετείς πρωτοβουλίες του οργανισμού στοχεύουν στην έγκυρη & συνεπή ενημέρωση όλων όσων ασχολούνται με τα παιδιά με μετρήσιμα αποτελέσματα & αξιολογήσεις. Το Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο είναι η κορυφαία εκδήλωση του οργανισμού. Το 2021 Βright Start International Conference πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με την συμμετοχή 1.067 συνέδρων από 64 χώρες και οι βιντεοσκοπημένες ομιλίες του συνεδρίου μεταφράστηκαν στα κινεζικά και τις παρακολούθησαν 784 εκπαιδευτικοί από την Κίνα. Οι βιντεοσκοπημένες ομιλίες του 2022 Βright Start International Conference καθώς και τα πρακτικά (handouts) όλων των συνεδριών θα προωθηθούν από την UNICEF China στην κοινότητα των εκπαιδευτικών πρώιμης παιδικής ανάπτυξης όλης της χώρας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024