Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΠρο των πυλών το 6o Διεθνές Συνέδριο για την έρευνα τουρισμού
Συνέδρια

Προ των πυλών το 6o Διεθνές Συνέδριο για την έρευνα τουρισμού

Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι η ενίσχυση της υπάρχουσας γνώσης και πρακτικής μέσω της συν-δημιουργίας και της αλληλεπίδρασης των ειδικών του κλάδου.

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 θα ξεκινήσει τις εργασίες του το 6o Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα Τουρισμού (ICTR 2023) που διοργανώνεται από την Academic Conference International και φιλοξενείται από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, στην Κύπρο. Πρόεδρος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής του συνεδρίου είναι η Δρ. Ειρήνη Βλάσση, συντονίστρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η Δρ. Δέσποινα Κωνσταντινίδη, επίσης από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Κύπρος.

Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι η ενίσχυση της υπάρχουσας γνώσης και πρακτικής μέσω της συν-δημιουργίας και της αλληλεπίδρασης των ειδικών του κλάδου. Το εύρος των εργασιών θα εξασφαλίσει ένα ενδιαφέρον διήμερο. Τα θέματα που θα εξεταστούν αντικατοπτρίζουν το ευρύ φάσμα θεμάτων που εμπίπτουν σε αυτόν τον σημαντικό και συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα έρευνας. Άλλωστε σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι έντονη η ανάγκη για επιστημονική καθοδήγηση στον τουριστικό τομέα που αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας του Covid-19, της κλιματικής αλλαγής και τις πρόσφατες οικονομικές και πολιτικές αναταράξεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες τάσεις και τις ανάγκες του κλάδου, η εναρκτήρια κεντρική παρουσίαση πραγματοποιείται από τον καθηγητή Δημήτρη Μπούχαλη, Πανεπιστήμιο Bournemouth, UK, με θέμα «From eTourism to Smart Tourism and Ambient Intelligence towards Metaverse».

→ Δ. Μπούχαλης: Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν Metaverse και Τεχνητή Νοημοσύνη

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου θα ανοίξει με ομιλία του καθηγητή Θεόδωρου Σταυρινούδη, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Χίος, ο οποίος θα μιλήσει για την «Επανεκπαίδευση και Αναβάθμιση Ανθρώπινου Δυναμικού στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024