Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαSmart Marina Dubai: Ξεχώρισε η Μαρίνα Φλοίσβου – Παρουσίαση έξυπνων και βιώσιμων πρακτικών
Yachting

Smart Marina Dubai: Ξεχώρισε η Μαρίνα Φλοίσβου – Παρουσίαση έξυπνων και βιώσιμων πρακτικών

Το εν λόγω συνέδριο αποτελεί μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των ειδικών και των ηγετών του κλάδου.

Στο διεθνές συνέδριο «Smart Marina Dubai: Innovations for a Greener Marina and Yachting Industry”» που διεξήχθη στο Ντουμπάι την 1η Μαρτίου 2023, συμμετείχε η Μαρίνα Φλοίσβου σε συνέχεια της σημαντικής κατάκτησης του 1ου διεθνούς βραβείου «Monaco Smart & Sustainable Marina 2022» τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Monaco Yacht Club.

Το εν λόγω συνέδριο αποτελεί μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των ειδικών και των ηγετών του κλάδου, με έμφαση στις βιώσιμες πρακτικές, τις καινοτόμες τεχνολογίες και τις νέες τάσεις. Σκοπός της διοργάνωσης  είναι να προωθηθεί μια πιο υπεύθυνη και φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση για το κλάδο του yachting και τη λειτουργία των μαρίνων αλλά και να ανοιχθεί ο δρόμος για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για την συγκεκριμένη βιομηχανία.

Στο πάνελ με κεντρικό θέμα την καινοτόμο ανάπτυξή των μαρίνων προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας και την επιχειρηματική αξία που προκύπτει από τέτοιου είδους θετικές αποφάσεις, ο Managing Director της LAMDA Flisvos Marina A.E., Σταύρος Κατσικάδης παρουσίασε το case study της Μαρίνας Φλοίσβου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσικάδης εξέθεσε τις «έξυπνες» και βιώσιμες λύσεις που εφαρμόζονται αλλά και τις μελλοντικές που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν, καθώς η Μαρίνα Φλοίσβου αποτελεί πρότυπο ενσωμάτωσης περιβαλλοντικής υπευθυνότητας για τις υπόλοιπες μαρίνες. Μεταξύ άλλων, η Μαρίνα Φλοίσβου έχει υιοθετήσει ολοκληρωμένη στρατηγική βιωσιμότητας και ESG που καλύπτει όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της, ενώ για 7 χρόνια πραγματοποιεί καταγραφή του ανθρακικού της αποτυπώματος. Επίσης για 5η συνεχόμενη χρονιά δημοσιεύει Έκθεση Βιωσιμότητας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα GRI και ΑΑ1000AP(2018) και λαμβάνει ανεξάρτητη εξωτερική διασφάλιση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) SA.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου ο κ. Κατσικάδης, αναφέρθηκε επίσης στα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης της μαρίνας, όπως η επέκταση του δικτύου οπτικής ίνας και των συστημάτων ασφαλείας, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος και η περαιτέρω αναβάθμιση της εγκατάστασης με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Τέλος, μίλησε για συνέργειες με το “Ελληνικό”, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024
05/04/2024