Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΣυνέδριο για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας
Ασφάλεια στους χώρους εργασίας

Συνέδριο για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας

Κάθε τρία χρόνια, το δίκτυο WORKING ON SAFETY.NET διοργανώνει ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο, στα πλαίσια του οποίου ειδικοί σε θέματα ασφάλειας στους χώρους εργασίας ανταλλάσσουν απόψεις επί θεμάτων σχετικώνμε την […]

Κάθε τρία χρόνια, το δίκτυο WORKING ON SAFETY.NET διοργανώνει ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο, στα πλαίσια του οποίου ειδικοί σε θέματα ασφάλειας στους χώρους εργασίας ανταλλάσσουν απόψεις επί θεμάτων σχετικών<...>με την ασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον. Φέτος η Ελλάδα και, ειδικότερα, η Κρήτη έχουν την τιμή να φιλοξενούν τις εργασίες του 4ου διεθνούς συνεδρίου του ως άνω δικτύου, από την 1η έως τις 3 Οκτωβρίου 2008.

Το συνέδριο, με θέμα «Πρόληψη των Εργατικών Ατυχημάτων σε ένα Μεταβαλλόμενο Εργασιακό Περιβάλλον», πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο του Creta Maris στη Χερσόνησο της Κρήτης, διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας – ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Κάρολου Παπούλια.

Στην τελετή έναρξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Creta Maris στις 30 Σεπτεμβρίου 2008, ο Πρόεδρος του ΕΛ. ΙΝ.Υ.Α.Ε. κ. Ιωάννης Δραπανιώτης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε τόσο στη σημασία της πρόληψης και στο σημαντικό έργο του δικτύου WORKINGONSAFETY.NET, όσο και στις υπηρεσίες που προσφέρει το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. στους κοινωνικούς εταίρους.

Στην τελετή παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Δημήτριος Κοντός, ο αντινομάρχης Ηρακλείου κ. Μανώλης Κοκοσάλης, ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου κ. Παπαδάκης, ο διοικητής του ΙΚΑ καθ. Γεώργιος Μέργος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Δημήτριος Αρμενάκης, ο αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας, ο κ. Ευστάθιος Δαγκωνάκης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Γεώργιος Σκουλατάκης. Χαιρετισμό απέστειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Δημήτριος Δασκαλόπουλος. Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν, εκ μέρους της Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής, o κ. Andrew Hale και η κα Kirsten Jorgensen.

Τέλος, την κεντρική ομιλία της εναρκτήριας τελετής παρουσίασε ο κ. Jukka Takala, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (BILBAO).

Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 350 σύνεδροι και θα παρουσιαστούν πάνω από 200 επιστημονικές εργασίες.
Στόχοι του είναι:

  • η ανάδειξη των επιπτώσεων του μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος εργασίας στην επαγγελματική ασφάλεια,
  • η διερεύνηση των μέτρων που ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις προκλήσεις για την πρόληψη ατυχημάτων σε ένα μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον,
  • η διάδοση ορθών πρακτικών και επιτυχών λύσεων στην πρόληψη ατυχημάτων, ειδικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ),
  • η ανταλλαγή εμπειριών και η εδραίωση ενός διεθνούς δικτύου για την ασφάλεια στην εργασία.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024