Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤους 130.000 έφθασαν οι επισκέπτες στο 3ο salone del gusto του Τορίνο

Τους 130.000 έφθασαν οι επισκέπτες στο 3ο salone del gusto του Τορίνο

Στο εκθεσιακό κέντρο Lingotto (παλαιό εργοστάσιο της FIAT) του Τορίνο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Salone del Gusto, από 25 έως 29 Οκτωβρίου 2000, που οργάνωσε το Slow Food. […]

Στο εκθεσιακό κέντρο Lingotto (παλαιό εργοστάσιο της FIAT) του Τορίνο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Salone del Gusto, από<...> 25 έως 29 Οκτωβρίου 2000, που οργάνωσε το Slow Food<.>. Ο αριθμός των επισκεπτών έφθασε τους 130.000, ενώ ο αριθμός των διαπιστευμένων δημοσιογράφων ξεπέρασε τους 2.000, από 85 χώρες. Αριθμοί εξωπραγματικοί για τα διεθνή δεδομένα εκθέσεων γαστρονομίας.

Με 500 πάγκους πώλησης, όπου 500 παραγωγοί από 20 χώρες διέθεταν στους επισκέπτες τα υψηλού ποιοτικού επιπέδου προϊόντα τους, τα 50 μεγάλα περίπτερα των θεσμικών εκθετών (Περιφέρειες, Επαρχίες, Διεπαγγελματικοί Σύνδεσμοι, Συλλογικοί φορείς παραγωγών, κ.λ.π.), τις 3 μεγάλες αίθουσες των 600 θέσεων ελεύθερων θεματικών γευστικών δοκιμών, τις 2 μεγάλες οινοθήκες με τις 2.000 ετικέτες κρασιού από 30 χώρες του κόσμου (εκ των οποίων και 30 Ελληνικές), με τα 255 εργαστήρια γεύσης με 65 θέσεις το καθένα (πραγματικά σεμινάρια ενημέρωσης και γευστικής αγωγής), όπου 15.000 άνθρωποι δοκίμασαν σε καθοδηγούμενες γευστικές δοκιμές τα πιο σπάνια και δυσεύρετα προϊόντα διατροφής και πιάτα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης δεκάδων χωρών του κόσμου, τις δεκάδες θεματικές ημερίδες, και εκπληκτική πίστα γεύσης στην ταράτσα του πρώην εργοστασίου της FIAT στο Lingotto (όπου υπάρχει πραγματική πίστα αγωνιστικών αυτοκινήτων), το 3ο Salone del Gusto πέρασε στην ιστορία το σημαντικότερο γαστρονομικό δρώμενο του αιώνα που φεύγει, σε παγκόσμιο επίπεδο. Σημαντική και η Ελληνική συμμετοχή. Με ευθύνη του Ελληνικού Slow Food επιλέχθηκαν και παρουσιάσθηκαν μια σειρά τοπικών προϊόντων διατροφής της χώρας μας, και οργανώθηκαν θεματικές παρουσιάσεις της τοπικής γαστρονομίας ορισμένων περιοχών. Μεταξύ αυτών αναφέρουμε. Τυριά: Κοπανιστή Μυκόνου, Αρσενικό Νάξου, Κασέρι από τη Μακεδονία, Κατσικίσιο από το Μέτσοβο, Κατίκι Δομοκού, Μανούρι Μακεδονίας, Γραβιέρα Κρήτης, κ.λ.π.
Κρασιά των παραγωγών: Γεροβασιλείου, Μπουτάρη, Τσάνταλη, Τσέλεπου, Χατζημιχάλη, Σκούρα, Παπαιωάννου, Αντωνόπουλου, Συν/σμού Νάουσας, Συν/σμού Σάμου.
Ούζα και αποστάγματα: Μπαμπατζιμόπουλου και Τσάνταλη από τη Μακεδονία, Βαρβαγιάννη από το Πλωμάρι, Τέττερη από τη Χίο.
Γιαούρτια: Κουφαλίων, Δορκάδας, Χαλκιδικής και Ιωαννίνων
Κουζίνα: Από τη Μακεδονία και τη Χίο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024