Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΕκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται ενεργειακά το Συνεδριακό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών
MICE

Εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται ενεργειακά το Συνεδριακό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών

  • Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, κ. Παναγιώτης Ροϊλός κατά την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης.

Το Συνεδριακό Συγκρότημα χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και περιλαμβάνει Συνεδριακό Κέντρο, Ξενώνα και υπαίθριο Θέατρο.

Με προϋπολογισμό 10.609.000 ευρώ έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάπτυξης, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το έργο του εκσυγχρονισμού και της ενεργειακής αναβάθμισης του Συνεδριακού Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων του ΣΥΠΠΟΑ. Χθες υπεγράφη η σχετική Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, κ. Παναγιώτη Ροϊλό.

Όπως δήλωσε η κα Μενδώνη, «τον περασμένο Φεβρουάριο, το ΥΠΠΟΑ συμπεριέλαβε το έργο του εκσυγχρονισμού του Συνεδριακού Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Με την Προγραμματική Σύμβαση την οποία υπογράψαμε σήμερα, το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με τη δημοπράτησή του, τον Σεπτέμβριο, ώστε έως το τέλος του 2025, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών να διαθέτει τις κατάλληλες, σύγχρονες υποδομές, προκειμένου να συνεχίσει, αναβαθμισμένο, να εκπληρώνει τον σημαντικό ρόλο του, ως κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Παράλληλα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υλοποιεί, σημαντικά έργα εντός του αρχαιολογικού χώρου, τόσο για την προστασία του σπουδαίου μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, όσο και για την ενίσχυση της λειτουργίας του χώρου, ως αναπτυξιακού πόρου για την ευρεία περιοχή».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών σημείωσε: «Ευχαριστώ θερμά για τη στενή συνεργασία την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Το έργο του εκσυγχρονισμού και της ενεργειακής αναβάθμισης του Συνεδριακού Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών ενισχύει τους σκοπούς  του, που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση του διεθνούς πολιτιστικού συμφέροντος και την ανάπτυξη των κοινών πολιτιστικών στοιχείων, τα οποία ενώνουν τους λαούς της Ευρώπης. Για το διάστημα που θα πραγματοποιούνται οι εργασίες αναβάθμισης, θα αναζητήσουμε λύσεις, ώστε να συνεχίσουν οι πολιτιστικές λειτουργίες του Κέντρου, στον βαθμό που είναι δυνατό».

Το Συνεδριακό Συγκρότημα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών βρίσκεται σε έκταση 100 στρεμμάτων και περιλαμβάνει Συνεδριακό Κέντρο, Ξενώνα και υπαίθριο Θέατρο. Το συγκρότημα του Συνεδριακού Κέντρου και του Ξενώνα χτίστηκε, στα μέσα της δεκαετίας του 1960, σε σχέδια των Κώστα Κιτσίκη και Αντώνη Λαμπάκη. Αποτελεί τυπικό αρχιτεκτονικό δείγμα του Μοντέρνου Κινήματος.

Το Συνεδριακό Κέντρο διαθέτει δύο κύριες και τέσσερις βοηθητικές αίθουσες συσκέψεων, βιβλιοθήκη και χώρους γραμματείας, καθώς και ισόγεια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κατάλληλη για εκθέσεις και σεμινάρια. Παράλληλα, στους κήπους και στους πευκώνες του Συνεδριακού Κέντρου, υπάρχει Πάρκο Γλυπτικής με σημαντικά έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Το Συνεδριακό Κέντρο αποτελείται από τις παρακάτω Κύριες αίθουσες συσκέψεων:

  1. Αμφιθέατρο Κωνσταντίνος Καραμανλής (250 ατόμων),
  2. Αίθουσα Ελένη Αρβελέρ (πρώην Διόνυσος), δυναμικότητας 80-100 ατόμων,
  3. Αίθουσα Σικελιανού (πρώην Γαΐτη), δυναμικότητας 15- 40 ατόμων,
  4. Αίθουσα Εκθέσεων, εμβαδού 100 τ.μ.,
  5. Βιβλιοθήκη γενικής παιδείας, με έμφαση στις ανθρωπιστικές και κλασικές σπουδές, με περίπου 5.000 βιβλία και περιοδικά. Ο χώρος μπορεί να λειτουργήσει και ως αίθουσα συσκέψεων για 25-30 άτομα.
  6. Αίθουσα εργαστηρίων-Αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών και Γραμματείας – Χώρου υποδοχής.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/12/2023
30/11/2023
29/11/2023
28/11/2023
27/11/2023
24/11/2023