Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσεις1η FOOD EXPO: 337 εκθέτες σε 15.000 τ.μ. και 25.000 επισκέπτες
Εκθέσεις

1η FOOD EXPO: 337 εκθέτες σε 15.000 τ.μ. και 25.000 επισκέπτες

Περισσότερες από 700 προγραμματισμένες b2b συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με εκθέτες της FOOD EXPO, αρκετές από τις οποίες κατέληξαν σε εμπορικές συμφωνίες.

Η FOOD EXPO με 337 εκθέτες κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους από 25.000 ουσιαστικούς επισκέπτες από 10.500 επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία, Forum AE. Συγχρόνως εξασφάλισε την παρουσία δεκάδων επικεφαλής σημαντικών ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και 200 στοχευμένων ξένων αγοραστών, οι οποίοι μάλιστα πραγματοποίησαν περισσότερες από 700 προγραμματισμένες b2b συναντήσεις με εκθέτες της FOOD EXPO, αρκετές από τις οποίες κατέληξαν σε εμπορικές συμφωνίες.

“Eνθουσιασμένοι από την απρόσμενα μεγάλη επιτυχία της FOOD EXPO δηλώνουν στο σύνολό τους οι εκθέτες. Η επιτυχία ήταν τέτοια, που οι περισσότεροι έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν και στην επόμενη FOOD EXPO με ακόμη μεγαλύτερα περίπτερα! Η εκπληκτική αποδοχή από την προμηθευτική αγορά και συγχρόνως η απίστευτη ανταπόκριση των επαγγελματιών επισκεπτών, δείχνει την τεράστια δυναμική που έχει ο συγκεκριμένος κλάδος και συγχρόνως επιβεβαιώνει την ανάγκη που υπήρχε εδώ και χρόνια για τη δημιουργία μιας σοβαρής, σωστά οργανωμένης και στοχευμένης έκθεσης για τα Τρόφιμα & Ποτά στη χώρα μας, με σαφή εξωστρεφή προσανατολισμό”, αναφέρουν οι διοργανωτές.

Παράλληλες εκδηλώσεις

  • Ελληνογερμανική Συνάντηση: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ελληνογερμανική συνάντηση υπό την αιγίδα του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW), κατά την οποία εξετάστηκαν και αναπτύχθηκαν οι προϋποθέσεις για τις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Γερμανίας (retail, wholesale, horeca). Σύμφωνα με τον κ. Τρύφωνα Κολιτσόπουλο, μέλος του Δ.Σ. του DHW, “η ελληνογερμανική συνάντηση έγινε με σκοπό να ενημερώσει τις ενδιαφερόμενες εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις για τις δυνατότητες εισόδου στην αγορά της Γερμανίας αλλά και να τους επιστήσει την προσοχή σε λάθη στα οποία συχνά υποπίπτουν οι επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη συγκεκριμένη χώρα”. Παράλληλα παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα πιστοποίησης των ελληνικών εστιατορίων στη Γερμανία με το σήμα ποιότητας “Ελληνικής Μεσογειακής Κουζίνας”, για την υλοποίηση του οποίου συνεργάζονται η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και ο DHW.
  • Greek Cuisine on Board”: Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο “Greek Cuisine on Board”. Στελέχη του εφοπλιστικού κλάδου, της κρουαζιέρας, αρχιμάγειρες και εφοδιαστές συζήτησαν για τα προβλήματα του εφοδιασμού της κρουαζιέρας και αναζήτησαν τους βέλτιστους τρόπους ώστε τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά να αποκτήσουν θέση στο μενού των κρουαζιερόπλοιων και των ποντοπόρων πλοίων.
  • MEAT FORUM 2014: Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του: Με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων του κρέατος και γνωστών ακαδημαϊκών πραγματοποιήθηκε το συνέδριο εμπορίας και επεξεργασίας κρέατος “Meat Forum 2014” σε συνεργασία με το περιοδικό Meat News και με τη στήριξη του ΣΕΒΕΚ. Ζητήματα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όπως οι νέες διατάξεις του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, οι αλλαγές στις υγειονομικές διατάξεις και τις αδειοδοτήσεις των καταστημάτων, αλλά και σειρά ερευνηTικών δράσεων έδωσαν την αφορμή για ουσιαστική συζήτηση.
  • Συνάντηση Μεσογειακής Γαστρονομίας: Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η 1η Συνάντηση Μεσογειακής Γαστρονομίας που οργανώθηκε για πρώτη φορά από το Chef’s Club με τη συμμετοχή καταξιωμένων μαγείρων από χώρες της Μεσογείου. Η Συνάντηση περιλάμβανε ζωντανές παρουσιάσεις προϊόντων και συνταγών από τη Μεσόγειο και την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, ενδιαφέρουσες διαλέξεις για τα μεσογειακά διατροφικά ήθη και έθιμα, τη δημιουργία του Γαστρονομικού Χάρτη της Μεσογείου με τα μενού των πρεσβειών της λεκάνης της Μεσογείου και τόσα άλλα events.
  • “Παραδοσιακά τρόφιμα και τεχνολογία”: Μια επιστημονική ημερίδα με τίτλο “Παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα και τεχνολογία τροφίμων: Μια αρμονική συνύπαρξη” διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ). Επιστήμονες κύρους και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων έδωσαν το “παρών” στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ομιλίες για όλες τις κατηγορίες προϊόντων όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, ελληνικά αποστάγματα, παραδοσιακά αλλαντικά κ.ά. δράσεων έδωσαν την αφορμή για ουσιαστική συζήτηση.
  • Γαστρονομία & επαγγελματική αποκατάσταση από τον “ΑΡΧΕΣΤΡΑΤΟ”: Τη σύνδεση της γαστρονομίας με τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης παρουσίασε στην ομώνυμη θεματική ημερίδα η αναπτυξιακή σύμπραξη “Αρχέστρατος”, με τη συμβολή εκπροσώπων θεσμικών φορέων από όλο το φάσμα του επιστιστικού κλάδου.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023