Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΤουριστικών Επιχειρήσεων & ΞενοδοχείωνΔεσμεύσεις Σουφλιά για κονδύλια έργων στη Χαλκιδική
Συνάντηση Σουφλιά με τον Νομάρχη Χαλκιδικής

Δεσμεύσεις Σουφλιά για κονδύλια έργων στη Χαλκιδική

Τα θέματα που απασχολούν το Ν. Χαλκιδικής εξετάστηκαν σε άτυπη συνάντηση που είχαν ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος, ο Αντινομάρχης κ. Ιωάννης Τζίτζιος και οι δύο κυβερνητικοί Βουλευτές κ.κ. Βαγιωνάς και Φλωρίνης, με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γεώργιο Σουφλιά, ο οποίος πέρασε…

Τα θέματα που απασχολούν το Ν. Χαλκιδικής εξετάστηκαν σε άτυπη συνάντηση που είχαν ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος, ο Αντινομάρχης κ. Ιωάννης Τζίτζιος και οι δύο κυβερνητικοί Βουλευτές κ.κ. Βαγιωνάς και Φλωρίνης, με<...>τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γεώργιο Σουφλιά, ο οποίος πέρασε την Πρωτοχρονιά στη Βόρεια Χαλκιδική.

Ο Υπουργός επαναβεβαίωσε τη δέσμευση των απαιτούμενων κονδυλίων για την υλοποίηση των τριών φραγμάτων και των μεγάλων οδικών αξόνων της Χαλκιδικής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για κατασκευή και δεύτερης σύνδεσης του Νομού με την Εγνατία οδό. Επίσης υπήρξε ρητή δέσμευση για χρηματοδότηση έργων προστασίας του περιβάλλοντος όπως βιολογικοί, δίκτυα αποχέτευσης και αναπλάσεις.

Στη δίωρη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία προετοιμασίας διαφόρων έργων όπως:


  • Η περιμετρική οδός Πολυγύρου για την οποία εκκρεμούν συμπληρωματικές τεχνικές μελέτες και οι οποίες συντάσσονται από τη νέα Διοίκηση της Νομαρχίας,

  • Η παράκαμψη της Αρναίας της οποίας η μελέτη θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο 2008, έργο που θα κοστίσει 30.000.000 ευρώ,

  • Το οδικό δίκτυο Ποτίδαιας – Κασσάνδρας και η μελέτη για το δρόμο Κασσάνδρειας – Πευκοχωρίου – Παλιουρίου,

  • Ο νέος κόμβος στο Κελί και το νέο οδικό δίκτυο που θα οδηγεί στη διασταύρωση Μαρμαρά – Νικήτης – Αγ. Νικολάου και

  • Η επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου της Αμμουλιανής, για το οποίο με εντολή του ιδίου του κ. Σουφλιά την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει οριστική διευθέτηση.


Ο Υπουργός ενημερώθηκε από το Νομάρχη και για το θέμα των διεκδικήσεων εκτάσεων στη Χαλκιδική από Ι. Μονές του Αγ. Όρους, για το οποίο εξέφρασε την άποψη ότι η Χαλκιδική θα πρέπει να μείνει αλώβητη από τέτοιου είδους διεκδικήσεις, ιδιαίτερα για την έκταση της κατασκήνωσης στη Μεταμόρφωση στην οποία φιλοξενούνται άπορα και με ειδικές ανάγκες παιδιά.

Ο Νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος ζήτησε από τον Υπουργό την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των μελετών ώστε στο πλαίσιο του Δ΄ Κ.Π.Σ., εντός του 2008 να ξεκινήσει η χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων υποδομής στη Χαλκιδική.

Κατά τη συνάντηση συναποφασίστηκε η πραγματοποίηση νέας συνάντησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ ή του Υφυπουργού κ. Θ. Ξανθόπουλου, της διοίκησης της Νομαρχίας και των Βουλευτών του Νομού για να αποκρυσταλλωθούν οι διαδικασίες, τόσο για τη σύνταξη των μελετών, όσο και για τη χρηματοδότηση και ένταξη έργων, που θα έχουν πλήρη ωριμότητα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024