Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ έκθεση 'Ζυθογνωσία' Microbreweries and Premium Beers στην Αθήνα
Εκθέσεις

Η έκθεση 'Ζυθογνωσία' Microbreweries and Premium Beers στην Αθήνα

Η έκθεση φιλοξενεί ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες απ’όλη την Ελλάδα και μπίρες υψηλής ποιότητας, ελληνικές και εισαγόμενες.

Η έκθεση “Ζυθογνωσία”, η μόνη έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στις μπίρες υψηλής ποιότητας, οργανώνεται στην Αθήνα για 2η φορά τον προσεχή Οκτώβριο στις 17 και 18 του μηνός, στον πολυχώρο The Hub Events. Η έκθεση φιλοξενεί ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες απ’όλη την Ελλάδα και μπίρες υψηλής ποιότητας, ελληνικές και εισαγόμενες.

Η Ζυθογνωσία απευθύνεται σε ζυθόφιλους καταναλωτές και σε επαγγελματίες από τους χώρους της εστίασης και της εμπορίας ποτών. Αυτοπροσδιορίζεται ως έκθεση για “Microbreweries and Premium Beers”, διότι σκοπεύει να είναι η βιτρίνα των ελληνικών μικροζυθοποιείων και όλων των προϊόντων ζύθου υψηλής ποιότητας που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Η αγορά της μπίρας στην Ελλάδα αλλάζει με εντυπωσιακούς ρυθμούς, καθώς πολλές είναι οι νέες μικροζυθοποιίες που έχουν ήδη ανοίξει, ενώ άλλες βρίσκονται σε στάδιο σχεδιασμού ή υλοποίησης. Είναι ενδεικτικό πως μόνο στα ελληνικά νησιά λειτουργούν ή σχεδιάζονται πάνω από 12 μικροζυθοποιίες (Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Εύβοια, Κρήτη, Τήνος, Σαντορίνη, Πάρος, Φολέγανδρος, Χίος…).

Ταυτόχρονα, οι μεγάλες και ιστορικές ζυθοποιίες ―εδραιωμένες στην ελληνική αγορά εδώ και πολλά χρόνια― δημιουργούν με επιτυχία νέα εμπορικά σήματα στην κατηγορία premium για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες ενός ολοένα αυξανόμενου ζυθόφιλου κοινού.

Η Ζυθογνωσία είναι μία εκδήλωση που αποστασιοποιείται από τις καθιερωμένες “Γιορτές Μπίρας” και στοχεύει σε ένα κοινό που αγαπά την μπίρα και θέλει να μάθει περισσότερα πράγματα γι’αυτήν. “Οι επισκέπτες μας έρχονται για να δοκιμάσουν και όχι για να πιουν, γιατί η γευστική παλέτα στο χώρο της μπίρας είναι τεράστια και οι ευκαιρίες να δοκιμάσει κανείς τα λιγότερο γνωστά προϊόντα είναι σπάνιες”, λέει ο κ. Ντίνος Στεργίδης της εταιρείας Vinetum που οργανώνει την έκθεση. Όλοι σχεδόν οι τύποι μπίρας θα είναι διαθέσιμοι προς δοκιμή, ενώ ειδικές γευστικές δοκιμές και σεμινάρια μύησης στον κόσμο της μπίρας θα πλαισιώσουν την έκθεση. Στην είσοδο οι επισκέπτες θα λαμβάνουν ένα ειδικό ποτήρι δοκιμής με το οποίο θα μπορούν να περιπλανηθούν από σταντ σε σταντ δοκιμάζοντας όσες μπίρες θέλουν.

Επιπλέον, η Ζυθογνωσία φέτος πλαισιώνεται και υποστηρίζεται από μία σειρά άλλων εκδηλώσεων που θα γίνουν καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (12 με 18 Οκτωβρίου), σε διάφορα σημεία της πόλης και που εντάσσονται στην εβδομάδα μπίρας “Athens Beer Week”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024