Τελευταία νέα

Μέλος του προγράμματος WWF Climate Savers η JohnsonDiversey

Σε μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις στην ιστορία της, προέβη η JohnsonDiversey, με την πρόσφατη αποδοχή της σαν το 15ο μέλος του προγράμματος του World Wild Fund (WWF) – […]

Σε μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις στην ιστορία της, προέβη η JohnsonDiversey, με την πρόσφατη αποδοχή της σαν το 15ο μέλος του προγράμματος του World Wild Fund (WWF) – Climate Savers – ενός από<...>τα πιο επιθετικά, αλλά και αξιόπιστα προγράμματα περιορισμού των αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο.

`Αλλες εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η Sony, η Νike, η ΙΒΜ, η Nokia, η Hewlett Packard, η Johnson & Johnson κ.λπ. Να σημειωθεί δε, ότι ο Πρόεδρος της JohnsonDiversey, κ. Curt Johnson, συμμετέχει σαν μέλος στο Board of Directors του WWF. Η νέα αυτή πρωτοβουλία της εταιρίας επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά τη βαθιά πίστη του ιδρυτή της εταιρίας, κ. Sam Johnson ότι η περιβαλλοντική δράση είναι η μόνη σωστή επιχειρηματική πρακτική.

Μετά από οχτάμηνες συζητήσεις με τα στελέχη του προγράμματος, συμφωνήθηκε η εταιρία να δεσμευθεί σε παγκόσμια μείωση των εκπομπών CO2 κατά 8%. Η βάση σύγκρισης είναι τα αποτελέσματα του 2003 και η δέσμευση είναι μέχρι το 2013, η οποία αντιστοιχεί σε συνολική μείωση 89.000 τόνων CO2. Η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με την απομάκρυνση από την κυκλοφορία 15,000 αυτοκινήτων. Ο στόχος αυτός είναι ένας απόλυτος αριθμός μείωσης, ανεξάρτητος από την ανάπτυξη της εταιρίας.

Με τα σημερινά δεδομένα ανάπτυξης της δραστηριότητάς της δε, ισοδυναμεί σε μία μείωση των παγκόσμιων εκπομπών κατά 25% στα επόμενα 5 χρόνια. Η απόφαση αυτή θα απαιτήσει επενδύσεις ύψους 19 εκατ. δολαρίων, μέσα στα επόμενα χρόνια, ταυτόχρονα όμως υπολογίζεται ότι θα επιφέρει εξοικονομήσεις 31 εκατ. δολαρίων. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας σχεδόν σε όλα τα επίπεδα, μια προσπάθεια σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και την φιλοπεριβαλλοντική παράδοση της εταιρίας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024