Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠανελλήνιος διαγωνισμός για τον 'Καλύτερο Οινοχόο 2015'
Οινογνωσία - τροφοδοσία

Πανελλήνιος διαγωνισμός για τον 'Καλύτερο Οινοχόο 2015'

Οι διαγωνιζόμενοι θα δοκιμάσουν τις εμπεριστατωμένες γνώσεις τους τόσο σε θεωρητικά όσο και πρακτικά θέματα που αφορούν το κρασί, αλλά και τη γαστρονομία ευρύτερα. Ο νικητής που θα αναδειχθεί από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνεται το 2017 στην Αυστρία.

Τις γνώσεις και την τεχνική τους στην οινοχοΐα θα δοκιμάσουν οι συμμετέχοντες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο 2015 που θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός, για πρώτη φορά φέτος, θα διεξαχθεί στα πλαίσια της γνωστής οινικής εκδήλωσης “Τα ΒορΟινά” που πραγματοποιείται από την ένωση “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Οι διαγωνιζόμενοι θα δοκιμάσουν τις εμπεριστατωμένες γνώσεις τους τόσο σε θεωρητικά όσο και πρακτικά θέματα που αφορούν το κρασί, αλλά και τη γαστρονομία ευρύτερα. Οι διαδικασίες του διαγωνισμού ακολουθούν τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόοων (ASI) και η προετοιμασία γίνεται με άκρα μυστικότητα. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την ημιτελική φάση που θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα πριν χωρίς τη συμμετοχή κοινού και αποτελείται από γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα αλλά και πρακτικές εξετάσεις σε συναφή θέματα οινοχοίας. Από το σύνολο των 14 διαγωνιζομένων η κριτική επιτροπή θα επιλέξει κατά την φάση αυτή τους τρεις καλύτερους για τον τελικό. Την τελική φάση μόνο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συγκεκριμένος αριθμός καλεσμένων, σε μια διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και από την οποία θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής.  

Ο νικητής που θα αναδειχθεί από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον πανευρωπαϊκό  διαγωνισμό που διοργανώνεται το 2017 στην Αυστρία. Στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό συμμετέχουν περίπου 35 χώρες μέλη της ASI και το επίπεδο των διαγωνιζομένων είναι πάρα πολύ υψηλό.

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και έχει την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών οι οποίοι αναλαμβάνουν να βοηθήσουν την περαιτέρω εκπαίδευση του νικητή, με στόχο τη βελτίωση των γνώσεων και σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του για τον διεθνή διαγωνισμό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024