Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑύξηση εσόδων 16,7% για την easyJet το δ΄ τρίμηνο του 2011
Οι επιβάτες που μεταφέρθηκαν αυξήθηκαν περίπου 8,1% σε 12,9 εκατ.

Αύξηση εσόδων 16,7% για την easyJet το δ΄ τρίμηνο του 2011

Αύξηση εσόδων της εταιρείας easyJet κατά 16,7% , που ανήλθαν στα 763 εκατ. λίρες Αγγλίας το δ΄ τρίμηνο του 2011.

Οι θέσεις επιβατών της easyJet αυξήθηκαν κατά 9,2% και το συνολικό έσοδο ανά θέση έφθασε 51,83 λίρες Αγγλίας.  Σε σταθερό νόμισμα το συνολικό έσοδο ανά θέση αυξήθηκε κατά 7,7%, καθώς τα καταγεγραμμένα έσοδα επωφελήθηκαν της ισχύος του Ελβετικού φράγκου. Τόσο τα έσοδα από τα εισιτήρια όσο και αυτά που προέρχονται από πηγές άλλες από τα εισιτήρια σημείωσαν σημαντική αύξηση στο τρίμηνο, καθώς ο χιλιομετρικός μέσος όρος διαδρομή μειώθηκε ελαφρώς.

Οι επιβάτες που ταξίδεψαν αυξήθηκαν κατά 6,9% και έτσι ανήλθαν σε 14,7 εκατ., κυρίως λόγω της επίδρασης των καιρικών συνθηκών. Παρόλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, υπήρξε αύξηση της τάξης του 2,8% των επιβατών που ταξίδεψαν με easyJet. Οι επιβάτες που μεταφέρθηκαν αυξήθηκαν περί το 8,1%  σε 12,9 εκατ. και η πληρότητα αυξήθηκε κατά 0,9% και ανήλθε στο 86,7%.

Το κόστος ανά θέση επιβάτη (μη συμπεριλαμβανομένου του κόστους καυσίμων), μειώθηκε κατά 1,6%. Εξαιρώντας τον αντίκτυπο των δύσκολων καιρικών συνθηκών, την προγραμματισμένη αύξηση των τελών του αεροδρομίου, τα κόστη πληρώματος και μη συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της τιμής των καυσίμων, υπήρξε αύξηση της τάξης του 2.5% ανά θέση, μικρότερη από αυτή που είχε προβλεφθεί το Νοέμβριο του 2011, η οποία είχε εκτιμηθεί γύρω στο 4%.

Η απόδοση χρονικής ακρίβειας πτήσεων (OTP) βελτιώθηκε κατά 23 ποσοστιαίες μονάδες σε 88%, ενώ και η ικανοποίηση των πελατών, σημείωσε σημαντική αύξηση 11 ποσοστιαίων μονάδων, φτάνοντας το 85%.

Με ήδη προκρατημένο το 70% των θέσεων για το πρώτο εξάμηνο, η ποσοστιαία αύξηση του εξόδου ανά θέση, σε σταθερό νόμισμα, αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με το πρώτο τρίμηνο. Συνεπώς, δεδομένου ότι δε θα υπάρξουν σημαντικές διαταραχές  στο δεύτερο τρίμηνο, η easyJet αναμένει να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του κόστους καυσίμων ύψους 100 εκατ. στο λογαριασμό του α΄ εξαμήνου και να συμπεριλάβει τις ζημίες του πρώτου εξαμήνου μεταξύ 140 και 160 εκατ., έναντι των 153 εκατ. που αναφέρθηκαν το α΄ εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

Ο ισολογισμός εμφανίζεται ισχυρός, με ταμειακές ροές και αποθεματικά αγορών 1,216 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας (εξαιρουμένων των περιοριστικών ταμειακών ροών) σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως διαμορφώθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Carolyn McCall, διευθύνουσα σύμβουλος της easyJet δήλωσε: “Η easyJet έχει  κατορθώσει να πραγματοποιήσει  μία δυναμική είσοδο στο 2012. Αυτό οφείλεται στον αυστηρό έλεγχο των δαπανών, στην ισχύς του δικτύου της easyJet σε συνδυασμό με τον έλεγχο επί του κόστους και στις ενέργειες αναφορικά με την τιμή που πραγματοποιήθηκαν κατά το δεύτερο μισό του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Τα αποτελέσματα αυτά μας επιτρέπουν να μιλήσουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον της εταιρείας κατά το τρέχον έτος. Παρότι η κρίση στην Ευρωζώνη αποτελεί σαφώς ανασταλτικό παράγοντα για την πορεία οποιασδήποτε εταιρίας, η easyJet λόγω των προσιτών τιμών της, της μέριμνά της για την ευκολία του καταναλωτή και της καλής διαχείρισης, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της εταιρείας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024