Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςEurostat: Οι Έλληνες απολαμβάνουν τις περισσότερες μέρες διακοπών (9,9) στην ΕΕ
Έρευνα

Eurostat: Οι Έλληνες απολαμβάνουν τις περισσότερες μέρες διακοπών (9,9) στην ΕΕ

Κατά μέσο όρο, 9,9 ημέρες σε ταξίδι διακοπών αντιστοιχούν στους πολίτες της Ελλάδας, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον μέσο όρο της ΕΕ (5,1 ημέρες).

Σύμφωνα με μια νέα ανάλυση που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat χθες, 27 Ιουνίου, οι Έλληνες απολαμβάνουν τις μεγαλύτερες διακοπές σε διάρκεια από κάθε άλλο πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατεγράφησαν μεγάλες διαφορές στις ταξιδιωτικές συνήθειες των πολιτών της ΕΕ, όπως δείχνει η έρευνα της Eurostat, που αφορά σε 1,3 δισ. ταξίδια αναψυχής και επαγγελματικά ταξίδια.

Κατά μέσο όρο, 9,9 ημέρες σε ταξίδι διακοπών αντιστοιχούν στους πολίτες της Ελλάδας, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον μέσο όρο της ΕΕ (5,1 ημέρες). Το Λουξεμβούργο ήταν η μοναδική άλλη χώρα, που και αυτή κατέγραψε διακοπές διάρκειας εβδομάδας (7,1 ημέρες).

Τα μικρότερα ταξίδια έγιναν από τους Εσθονούς και τους Λετονούς με κατά μέσο όρο μόλις 3,3 ημέρες, ακριβώς το 1/3 των τυπικών ελληνικών διακοπών. Η Φινλανδία είναι επόμενη στην κατάταξη, με 3,4 ημέρες. Οι Βρετανοί ταξιδιώτες κάνουν διακοπές κατά μέσο όρο 5,5 ημέρες, ενώ οι Ιρλανδοί 4,6 ημέρες.

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκάλυψε ότι το μισό του συνόλου των ταξιδιών περιλάμβανε τουλάχιστον μία διανυκτέρευση για διακοπές και αναψυχή, το 1/3 αφορούσε σε επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους και 1/8 ήταν επαγγελματικό ταξίδι.

Τα ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν εντός Ευρώπης ήταν στο 26,7%, ενώ τα ταξίδια που έγιναν εντός του Ην. Βασιλείου έφτασαν σε υψηλότερο ποσοστό (σχεδόν ένα στα τρία) με 32,8%. Τρία στα 10 ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν από τους πολίτες του Ην. Βασιλείου περιλαμβάνουν πτήσεις.

Διαπιστώθηκε μεγαλύτερη τάση για τις διακοπές στο εξωτερικό από πολίτες μικρότερων χωρών με χερσαία σύνορα – χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι τέσσερα στα πέντε ταξίδια από Βέλγους πραγματοποιήθηκαν εκτός της χώρας τους. Για τη Σλοβενία ​​το ποσοστό είναι σχεδόν δύο στους τρεις, για την Αυστρία τα μισά ταξίδια, με το Λουξεμβούργο να μην εμφανίζει καν αγορά εσωτερικού τουρισμού

Το μεγαλύτερο ποσοστό ταξιδιών προς την ηπειρωτική Ευρώπη πραγματοποιήθηκε από το Λουξεμβούργο (42%), την Ιρλανδία (43%), την Κύπρο (49%) και τη Μάλτα (63%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ταξιδιών πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο, με μέσο όρο 64%. Οι Σλοβένοι είναι εκείνοι που το χρησιμοποιούν περισσότερο (για το 85% των ταξιδιών τους). Στην Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και την Τσεχία πάνω από τα 2/3 των ταξιδιών αφορούσαν μεταξίνηση με αυτοκίνητο.

Ακριβώς τα μισά από τα ταξίδια από τους Βρετανούς έγιναν με αυτοκίνητο, ενώ οι χώρες που σημείωσαν χαμηλότερα ποσοστά χρήσης αυτοκινήτου ήταν το Λουξεμβούργο, η Κύπρος και η Ιρλανδία – όλες στο 48%. Από τη άλλη μεριά, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί είναι οι πιο ενθουσιώδεις χρήστες των σιδηροδρόμων.

EUROSTAT – Tourism trips

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024