Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Το 93% των Βρετανών πρόθυμοι να εμβολιαστούν για να ταξιδέψουν για διακοπές στο εξωτερικό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Δεκέμβριος 2020, 10:19

Το 70% των Βρετανών θεωρούν πιο πιθανό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αφού εμβολιαστούν για τον COVID-19. Το 43% αισθάνονται ανασφαλείς για ταξίδια στο εξωτερικό μέσα στο 2021.


Καθώς ο κόσμος ετοιμάζεται να καλωσορίσει το 2021, η βρετανική εταιρεία ταξιδιωτικών ασφαλίσεων Medical Travel Compared πραγματοποίησε έρευνα σε 2.000 παραθεριστές για να αποκαλύψει πως αισθανονται οι κάτοικοι του Ην. Βασιλείου για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, προκειμένου να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό με το νέο έτος.

Οι κορυφαίοι τρεις λόγοι για τη μη λήψη του εμβολίου

1 Δεν εμπιστεύομαι το εμβόλιο 35%
2 Φοβάμαι για τις παρενέργειες του εμβολίου 17%
3 Προτιμώ να κάνουν το εμβόλιο άλλοι πριν από μένα 13%


Η προοπτική ταξιδιών τη νέα χρονιά παραμένει θετική σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δίνουν περισσότερες πιθανότητες στο να αρχίσουν να ταξιδεύουν ξανά στο εξωτερικό μόλις κάνουν το εμβόλιο. Το 76% είπε ότι θα έκαναν διακοπές ακόμη και εάν τους ζητούσαν να κάνουν τεστ COVID-19 κατά την άφιξη στον προορισμό τους, ενώ το 75% είπε ότι θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν το τεστ κατά την αναχώρηση.

Τα τρία βασικά μέτρα ασφαλείας που θέλουν οι Βρετανοί για να αισθάνονται ασφαλείς όταν ταξιδεύουν ξανά

1 Η ταξιδιωτική μου ασφάλιση να καλύψει τυχόν μόλυνση από COVID-19 66%
2 Όλοι όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό πρέπει να εμβολιαστούν για τον COVID-19 63.50%
3 Όλοι όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό πρέπει να βγουν αρνητικοί σε τεστ πριν ταξιδέψουν 55.90%


Παρά τα θετικά συναισθήματα που εκφράστηκαν για το εμβόλιο, η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 43% εξακολουθεί να αισθάνεται ανασφαλές όταν πρόκειται για ταξίδια στο εξωτερικό. Το πιο έντονο ζήτημα ανησυχίας, το οποίο προβληματίζει το 66% των ερωτηθέντων, είναι εάν η ταξιδιωτική τους ασφάλιση θα τους καλύψει σε περίπτωση που προσβληθούν από τον ιό.

Παρά τις ανησυχίες, το 36% δήλωσε ότι σκοπεύει να κλείσει διακοπές στο εγγύς μέλλον, με τους περισσότερους να λένε ότι θα επιλέξουν διακοπές στην Ευρώπη. Ο πιο δημοφιλής μήνας για κράτηση διακοπών το 2021 είναι ο Μάιος, ακολουθούμενος από τον Απρίλιο  και τον Ιούνιο του 2021 αντίστοιχα.

Οι κάτοικοι της Ουαλίας ήταν οι πιο θετικοί, με το 96% των ερωτηθέντων να συμφωνούν με τον εμβολιασμό COVID-19 για τα ταξίδια, με τη Σκωτία να ακολουθεί, με το 40% των ερωτηθέντων να βεβαιώνουν ότι θα αισθάνονται ασφαλέστερα για ταξίδι στο εξωτερικό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top