Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Γρ. Τάσιος: 'Tο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι τουριστικά χαμένο'

Τατιάνα Ρόκου - 23 Δεκέμβριος 2020, 10:02

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ εκτίμησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο δεν αναμένεται να υπάρξει καμία κινητικότητα εξαιτίας των επιδημιολογικών δεδομένων και προέτρεψε όλους να εμβολιαστούν 'για να μπούμε σε μια διαδικασία κανονικότητας'.


“Μέχρι να οριοθετηθεί η κατάσταση από το εμβόλιο, θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και θεωρώ ότι το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι τουριστικά χαμένο”, δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ “Alpha 989”.

Εκτίμησε ότι μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο δεν αναμένεται να υπάρξει καμία κινητικότητα εξαιτίας των επιδημιολογικών δεδομένων και προέτρεψε όλους να εμβολιαστούν “για να μπούμε σε μια διαδικασία κανονικότητας”, καθώς όπως είπε, η Ευρώπη είναι η κύρια αγορά από την οποία η χώρα μας “αντλεί” επισκέπτες (μαζί με τις ΗΠΑ και την Ασία). “Αλλιώς, η επόμενη σεζόν θα συγκρίνεται με αυτήν του 2020”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση “πώς επιβιώνουν οι ξενοδόχοι στην εποχή των lockdown”, ο κ. Τάσιος απάντησε: “με δανεικά, αλλά για να ορθοποδήσεις χρειάζεται μια πενταετία”.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο “θετικό μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής” και ζήτησε να διαμορφωθούν προϋποθέσεις ώστε να καταφέρουν να ενταχθούν περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κάλεσε τις τράπεζες να επιμηκύνουν τα δάνεια σε βάθος χρόνου και μίλησε για τις ευκαιρίες που ανοίγει το Ταμείο Ανάκαμψης για υποδομές υψηλού επιπέδου που θα δώσουν υπεραξία στον ελληνικό τουρισμό.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top