Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓρ. Τάσιος: 'Tο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι τουριστικά χαμένο'
Ξενοδοχία

Γρ. Τάσιος: 'Tο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι τουριστικά χαμένο'

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ εκτίμησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο δεν αναμένεται να υπάρξει καμία κινητικότητα εξαιτίας των επιδημιολογικών δεδομένων και προέτρεψε όλους να εμβολιαστούν 'για να μπούμε σε μια διαδικασία κανονικότητας'.

“Μέχρι να οριοθετηθεί η κατάσταση από το εμβόλιο, θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και θεωρώ ότι το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι τουριστικά χαμένο”, δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ “Alpha 989”.

Εκτίμησε ότι μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο δεν αναμένεται να υπάρξει καμία κινητικότητα εξαιτίας των επιδημιολογικών δεδομένων και προέτρεψε όλους να εμβολιαστούν “για να μπούμε σε μια διαδικασία κανονικότητας”, καθώς όπως είπε, η Ευρώπη είναι η κύρια αγορά από την οποία η χώρα μας “αντλεί” επισκέπτες (μαζί με τις ΗΠΑ και την Ασία). “Αλλιώς, η επόμενη σεζόν θα συγκρίνεται με αυτήν του 2020”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση “πώς επιβιώνουν οι ξενοδόχοι στην εποχή των lockdown”, ο κ. Τάσιος απάντησε: “με δανεικά, αλλά για να ορθοποδήσεις χρειάζεται μια πενταετία”.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο “θετικό μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής” και ζήτησε να διαμορφωθούν προϋποθέσεις ώστε να καταφέρουν να ενταχθούν περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κάλεσε τις τράπεζες να επιμηκύνουν τα δάνεια σε βάθος χρόνου και μίλησε για τις ευκαιρίες που ανοίγει το Ταμείο Ανάκαμψης για υποδομές υψηλού επιπέδου που θα δώσουν υπεραξία στον ελληνικό τουρισμό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024