Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ποδηλατικός τουρισμός

Διάκριση του Ρεθύμνου ως πόλης φιλικής για ποδήλατο

Τατιάνα Ρόκου - 17 Φεβρουάριος 2021, 15:12

Η πόλη του Ρεθύμνου έχει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους 20 χλμ., ενώ στην ευρύτερη περιοχή γύρω και έξω από την πόλη υπάρχουν 22 ποδηλατικές διαδρομές.


Το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης και του εναλλακτικού τουρισμού, είναι πλέον μία από τις πόλεις που φέρει το σήμα “Bike Friendly”, είναι δηλαδή μια πόλη φιλική προς τους ποδηλάτες. Το σήμα αυτό απονέμεται σε δήμους-τουριστικούς προορισμούς που πληρούν μια σειρά διεθνώς αναγνωρισμένων κριτηρίων.Η πόλη τού Ρεθύμνου έχει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους 20 χλμ., ενώ στην ευρύτερη περιοχή γύρω και έξω από την πόλη υπάρχουν 22 ποδηλατικές διαδρομές. Για το λόγο αυτό το Ρέθυμνο φιλοξένησε το 2012 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων, ενώ έχει βραβευθεί ως ασφαλέστερη και προσβάσιμη ευρωπαϊκή πόλη για ποδηλάτες και πεζούς.

Στις ποδηλατικές διαδρομές έξω από την πόλη μπορεί κανείς να απολαύσει τις ομορφιές του τόπου. Παραδοσιακά χωριά, αρχαία μονοπάτια, αρχαιολογικοί χώροι και μοναστήρια (Αρχαία Ελεύθερνα, Αρκάδι), ελαιώνες, λουλούδια και βότανα από την τοπική χλωρίδα του νησιού, δίνουν στον επισκέπτη με το ποδήλατό του τη χαρά να τα εξερευνήσει και να τα γνωρίσει, χαρίζοντας παράλληλα στον εαυτό του μια μοναδική ευκαιρία για ευεξία και αναζωογόνηση μακριά από την πολυκοσμία και τους ρυθμούς της καθημερινότητας.Η πόλη του Ρεθύμνου είναι μία από τις πιο ωραίες και καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Μεσογείου. Η Παλιά Πόλη με τα σοκάκια της, το φρούριο “Φορτέτσα”, το Ενετικό Λιμάνι και τα τζαμιά συνδυάζουν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία της Δύσης και της Ανατολής. Ποδηλατώντας ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει μοναδικές γωνιές της πόλης, να επισκεφθεί τα μουσεία της, τις εκκλησίες της ή να πάρει μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο.

Το Ρέθυμνο είναι επίσης ιδανικός τόπος για αγωνιστική ποδηλασία. Έχει όλες τις κατάλληλες υποδομές που αναζητούν οι αθλητές από όλη την Ευρώπη για την προετοιμασία τους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες και ο καιρός γενικά πιο ήπιος. Επιπλέον η απόσταση από τις βόρειες ακτές στις νότιες είναι μικρή, ενώ οι διαδρομές πλαισιώνονται από ένα μοναδικό περιβάλλον, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top