Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΔιάκριση του Ρεθύμνου ως πόλης φιλικής για ποδήλατο
Ποδηλατικός τουρισμός

Διάκριση του Ρεθύμνου ως πόλης φιλικής για ποδήλατο

Η πόλη του Ρεθύμνου έχει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους 20 χλμ., ενώ στην ευρύτερη περιοχή γύρω και έξω από την πόλη υπάρχουν 22 ποδηλατικές διαδρομές.

Το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης και του εναλλακτικού τουρισμού, είναι πλέον μία από τις πόλεις που φέρει το σήμα “Bike Friendly”, είναι δηλαδή μια πόλη φιλική προς τους ποδηλάτες. Το σήμα αυτό απονέμεται σε δήμους-τουριστικούς προορισμούς που πληρούν μια σειρά διεθνώς αναγνωρισμένων κριτηρίων.

Η πόλη τού Ρεθύμνου έχει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους 20 χλμ., ενώ στην ευρύτερη περιοχή γύρω και έξω από την πόλη υπάρχουν 22 ποδηλατικές διαδρομές. Για το λόγο αυτό το Ρέθυμνο φιλοξένησε το 2012 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων, ενώ έχει βραβευθεί ως ασφαλέστερη και προσβάσιμη ευρωπαϊκή πόλη για ποδηλάτες και πεζούς.

Στις ποδηλατικές διαδρομές έξω από την πόλη μπορεί κανείς να απολαύσει τις ομορφιές του τόπου. Παραδοσιακά χωριά, αρχαία μονοπάτια, αρχαιολογικοί χώροι και μοναστήρια (Αρχαία Ελεύθερνα, Αρκάδι), ελαιώνες, λουλούδια και βότανα από την τοπική χλωρίδα του νησιού, δίνουν στον επισκέπτη με το ποδήλατό του τη χαρά να τα εξερευνήσει και να τα γνωρίσει, χαρίζοντας παράλληλα στον εαυτό του μια μοναδική ευκαιρία για ευεξία και αναζωογόνηση μακριά από την πολυκοσμία και τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Η πόλη του Ρεθύμνου είναι μία από τις πιο ωραίες και καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Μεσογείου. Η Παλιά Πόλη με τα σοκάκια της, το φρούριο “Φορτέτσα”, το Ενετικό Λιμάνι και τα τζαμιά συνδυάζουν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία της Δύσης και της Ανατολής. Ποδηλατώντας ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει μοναδικές γωνιές της πόλης, να επισκεφθεί τα μουσεία της, τις εκκλησίες της ή να πάρει μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο.

Το Ρέθυμνο είναι επίσης ιδανικός τόπος για αγωνιστική ποδηλασία. Έχει όλες τις κατάλληλες υποδομές που αναζητούν οι αθλητές από όλη την Ευρώπη για την προετοιμασία τους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες και ο καιρός γενικά πιο ήπιος. Επιπλέον η απόσταση από τις βόρειες ακτές στις νότιες είναι μικρή, ενώ οι διαδρομές πλαισιώνονται από ένα μοναδικό περιβάλλον, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024