Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓρ. Τάσιος: Αισιοδοξία για έσοδα 15 κατ. ευρώ φέτος
Τάσεις

Γρ. Τάσιος: Αισιοδοξία για έσοδα 15 κατ. ευρώ φέτος

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ επισημαίνει ότι τα ξενοδοχεία και φέτος θα πάνε σε μια χρονιά επιβίωσης, απόρροια της αύξησης του λειτουργικού κόστους, τόσο από την ενέργεια όσο και από τη διατροφική αλυσίδα.

Ποδαρικό με αισιόδοξα νέα έκανε ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού για την ελληνική τουριστική βιομηχανία, τόσο στο μέτωπο των αφίξεων, όσο και στο επενδυτικό. Πλέον τα μηνύματα για μια καλή πορεία των αφίξεων ξένων επισκεπτών έχουν γίνει κρατήσεις για το επόμενο διάστημα και την ίδια στιγμή η Ελλάδα γίνεται πόλος έλξης για νέες τουριστικές επενδύσεις, από διεθνείς επενδυτές. Μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος αναφέρει ότι ο Ιούνιος εξελίσσεται καλά για όλους του ελληνικούς προορισμούς και η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι πολύ καλή. Υπο το πρίσμα αυτό, ο πρόεδρος της ΠΟΞ εκτιμά ότι είναι εφικτός ο στόχος των τουριστικών εσόδων στα 15 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει επιτευχθεί το 80% των εσόδων του 2019. Μάλιστα, αυτή η εκτίμηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022.

“Εκρηκτική” χαρακτήρισε ο κ. Τάσιος την κάθοδο των Αμερικανών και Καναδών στην Ελλάδα. “Κι αυτό επιτυγχάνεται γιατί η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ασφαλής προορισμός”, τονίζει. Όπως αναφέρει, η σημαντική αυτή εξέλιξη θα έχει αντίκτυπο και στα τουριστικά έσοδα της χώρας, καθώς ανεβαίνει ο μέσος όρος της κατανάλωσης. Άλλωστε οι επισκέπτες από τις συγκεκριμένες αγορές ξεχωρίζουν για τα ποσά που δαπανούν στις χώρες που ταξιδεύουν. Ο κ. Τάσιος επεσήμανε όμως ότι γίνονται προσπάθειες, ώστε να υπάρξει και απευθείας σύνδεση των ΗΠΑ με τη Θεσσαλονίκη, καθώς μέχρι σήμερα οι απευθείες πτήσεις έχουν ως προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος“.

Αναλυτικότερα ο κ. Τάσιος επεσήμανε ότι ακόμα και η Βόρεια Ελλάδα, ακολουθεί κατά πόδας τους υπόλοιπους προορισμούς, καθώς η εκκίνηση της το Μάιο είχε σημαδευτεί από τον αντίκτυπο του πολέμου στις αγορές τροφοδότες της. “Πλέον οι Βαλκάνιοι απεγκλωβίζονται από το φόβο του πολέμου και οδεύουν προς τους ελληνικούς προορισμούς. Σίγουρα δεν είμαστε σε σεζόν 110 ημερών γιατί χάθηκε ο Μάιος. Ωστόσο πάμε σε σεζόν 90-100 ημερών, η οποία θα ωφελήσει Πιερία, Θάσο, Χαλκιδική”. Την ίδια στιγμή οι νησιωτικοί προορισμοί της Νοτίου Ελλάδας γίνονται πόλος έλξης της αγγλικής, της γερμανικής αλλά και της γαλλικής αγοράς και μεγάλες τουριστικές ροές από αυτές τις χώρες κατευθύνονται στα νησιά, αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Αναφορικά με τη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων επισημάνθηκε ότι και φέτος θα πάνε σε μια χρονιά επιβίωσης, απόρροια της αύξησης του λειτουργικού κόστους, τόσο από την ενέργεια όσο και από τη διατροφική αλυσίδα. Για τον κ. Τάσιο το μεγάλο ζήτημα είναι οι αυξήσεις στα προϊόντα που απαρτίζουν τη διατροφική αλυσίδα, που “ροκανίζουν” τα περιθώρια κερδοφορίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Σε ό,τι αφορά στις ενεργειακές δαπάνες, ο κ. Τάσιος σημειώνει ότι αν τον επόμενο μήνα δεν υπάρχει η ρήτρα αναπροσαρμογής, αυτές θα ισορροπήσουν. Βέβαια δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι από το ταμείο των ξενοδοχείων φεύγουν και χρήματα για τις επιστρεπτέες προκαταβολές, για δάνεια και λοιπές χρόνιες ρυθμίσεις. Σε κάθε περίπτωση το ταμείο για τις επιχειρήσεις θα γίνει τον Οκτώβριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024