Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Η Ένωση Ιταλών Ταξιδιωτικών Δημοσιογράφων (GIST) στη Χαλκιδική

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Ιούνιος 2022, 13:36

Το θεματικό press trip ήταν αφιερωμένο στις εμπειρίες εξερεύνησης για slow living διακοπές, μία παγκόσμια νέα τάση στον τουρισμό που στόχο έχει οι ταξιδιώτες να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο, τις γεύσεις, τις συνήθειες των τοπικών κοινωνιών μέσα από βιωματικές εμπειρίες και σε βραδύτερο ρυθμό.


Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής διοργάνωσε press trip, σε συνεργασία με την υπεύθυνη ΔΣ του ΤΟΧ, κα Ελένη Σαρικώστα με 7 εκπροσώπους των μεγαλύτερων ιταλικών ΜΜΕ της ένωσης GIST στη Χαλκιδική στις 7-10 Ιουνίου 2022 με αφορμή τις νέες απευθείας πτήσεις της Aegean από Ρώμη και Μιλάνο που προστέθηκαν φέτος στο Αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Η αρχή έγινε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε ο γενικός διευθυντής του ΤΟΧ, κ. Γιώργος Μπρουτζάς με την πρόεδρο της Ένωσης GIST, Dr Sabrina Talarico κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΒΙΤ (10-12.04.22) στο Μιλάνο, όπου συμμετείχε ο ΤΟΧ ως εκθέτης.

Εκτός από την πρόεδρο του GIST, στη Χαλκιδική φιλοξενήθηκαν για 4 μέρες οι διακεκριμένοι ταξιδιωτικοί και δημοσιογράφοι γαστρονομίας όπως ο κ. Lupini, διευθυντής της Italia a Tavola TV Magazine, o κ. Falanga, διευθυντής του περιοδικού On The Road Magazine, η κα Tomasini του Lonely Planet Ιταλίας, η κα Marchetto από WineNews / Food&Wine Italia/Il Sole-24Ore / Pambianco VinoNews24, η κα Iannini από την εφημερίδα Il Giornale και ο δημοσιογράφος κ. Maurizio από Il Giorno, Il Resto del Carlino, La Nazione. Το θεματικό press trip ήταν αφιερωμένο στις εμπειρίες εξερεύνησης για slow living διακοπές, μία παγκόσμια νέα τάση στον τουρισμό που στόχο έχει οι ταξιδιώτες να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο, τις γεύσεις, τις συνήθειες των τοπικών κοινωνιών μέσα από βιωματικές εμπειρίες και σε βραδύτερο ρυθμό.

Το ταξίδι τους σχεδιάστηκε με τη φιλοσοφία του slow travel να έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με τους ντόπιους, να ακούσουν τις ιστορίες τους και να ζήσουν την αυθεντική πλευρά της Χαλκιδικής.

Στο νησάκι της Αμμουλιανής συνομίλησαν με τους ψαράδες, οι οποίοι μοιράστηκαν τα μυστικά της τέχνης του ψαρέματος που φέρανε μαζί τους από τη Μικρά Ασία, γεύτηκαν τους πιο φρέσκους και εκλεκτούς θαλάσσιους θησαυρούς, περπάτησαν και γνώρισαν τη μοναδική natura του νησιού και βέβαια κολύμπησαν στα καταγάλανα νερά της. Θαύμασαν τα μοναστήρια του Αγίου Όρους και μυήθηκαν στη μοναστηριακή κουζίνα με συνοδεία εκλεκτών κρασιών που παράγονται βιολογικά μέσα στην Αθωνική Πολιτεία.Επισκέφθηκαν τον μοναδικό βιολογικό αμπελώνα της Χαλκιδικής που αξιοποιεί όλα τα προϊόντα και υπό-προϊόντα ενός αμπελιού αξιοποιώντας από τα αμπελόφυλλα μέχρι τα σάκχαρα του σταφυλιού. Έμαθαν την “τέχνη” του να τυλίγεις ντολμαδάκια και δοκίμασαν το παλαιωμένο τσίπουρο που παράγει η οικογένεια. Επισκέφθηκαν παραδοσιακά χωριά και θαύμασαν την αρχιτεκτονική των ιστορικών οικισμών της Χαλκιδικής. Έγιναν μελισσοκόμοι για μία μέρα μαθαίνοντας για τις ιδιότητες και τα ευεργετικά οφέλη του μελιού συμμετέχοντας στον τρύγο, ενώ η γευσιγνωσία ελαιολάδου και αγουρέλαιου μέσα στους καταπράσινους ελαιώνες εντυπωσίασαν τους φιλοξενούμενους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top