Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός Τουρισμός

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley Features επιστρέφει στην Ίο

Θοδωρής Κουμέλης - 27 Ιούνιος 2022, 13:31

Στην πρώτη διοργάνωση που υποθέχθηκε η Ιοσ το 2019 η παραλία του Μυλοπότα υποδέχτηκε τότε, περίπου 64 ομάδες από 25 χώρες.


Η Ελλάδα μπαίνει ξανά δυναμικά στον «χάρτη» των θερινών παγκόσμιων αθλητικών διοργανώσεων και του αθλητικού τουρισμού στη μετά Covid εποχή, με το παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Volley Features που θα διοργανωθεί στην Ίο το διάστημα 29 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2022. Ένα από τα καλύτερα Features Τουρνουά του κόσμου θα λάβουν χώρα στην εξωτική παραλία του Μυλοπότα με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και εθνικών αποστολών από Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Αυστραλία και με την ενεργή συμμετοχή εθνικών ομάδων της Ελλάδας. Τη σπουδαία αυτή αθλητική δράση διοργανώνει η εταιρεία Luxurios με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ιητών και τη χορηγία σημαντικών φορέων και οργανισμών.

Το αθλητικό γεγονός θα πλαισιωθεί από πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και τη διοργάνωση θα παρακολουθήσει πλήθος επωνύμων από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο. Αξίζει να αναφερθεί πως το καλοκαίρι του 2019 η Ίος φιλοξένησε για πρώτη φορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Volley σημειώνοντας μία ιστορική επιτυχία καθώς μέχρι τότε η Ελλάδα ήταν «απούσα» για 15 χρονιά σε επίπεδο αθλητικών διοργανώσεων παγκόσμιου βεληνεκούς στο συγκεκριμένο άθλημα. Η παραλία του Μυλοπότα υποδέχτηκε τότε, περίπου 64 ομάδες από 25 χώρες, το τουρνουά βραβεύτηκε στα Sports Marketing Awards ως η καλύτερη καλοκαιρινή διοργάνωση, ενώ για τους αγώνες ταξίδεψαν στο μαγευτικό νησί του Ομήρου, μεγάλα ονόματα της πετοσφαίρισης, από Ιαπωνία μέχρι Καναδά!

Σημειώνεται πως πλήθος τοπικών επιχειρήσεων συνεργάζεται και στηρίζει την αξιόλογη αθλητική δράση όπως για παράδειγμα, Free Beach bar, Pathos Lounge and Restaurant, Agalia Suites, Deep Blue Hotel, Aegeon Hotel, Paradise Hotel, Erego Beach Bar, Art De Gellato, Baru Bar, Cantina Del mare, Sunset Hotel, Click Bar.

«Ίος σημαίνει αδρεναλίνη, άμιλλα, ευεξία και θετική ενέργεια. Η καθιέρωση ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος σε ένα μικρό αλλά χαρισματικό νησί όπως η Ίος προσελκύει τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ωφελεί τουριστικά την Ελλάδα, συμβάλλει στην επιμήκυνση της σεζόν και αποτελεί παρακαταθήκη για τον αθλητισμό και τη νέα γενιά. Έφτασε η ώρα ώστε η σπουδαία αυτή πρωτοβουλία να στηριχτεί από όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς και παράγοντες της άθλησης και του τουρισμού και να γίνει θεσμός», δηλώνει ο Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top