Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνέδρια

Ολ. Αναστασοπούλου: 'Xρειάζεται να τεθούν πραγματοποιήσιμοι στόχοι για την απο-ανθρακοποίηση του τουριστικού οικοσυστήματος'

Τατιάνα Ρόκου - 21 Ιούλιος 2022, 11:34

H γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης συμμετείχε στο αναπτυξιακό συνέδριο της Διανέοσις 'Ηλεία 2030 – Η Αρχαία Ολυμπία στο επίκεντρο'.


Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Ολυμπία Αναστασοπούλου συμμετείχε χθες στο αναπτυξιακό συνέδριο της Διανέοσις “Ηλεία 2030 – Η Αρχαία Ολυμπία στο επίκεντρο” όπου και μίλησε για τις προκλήσεις της τουριστικής ανάπτυξης στην Ηλεία και πιο συγκεκριμένα για το παράδειγμα της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ειδικότερα, η κα Αναστασοπούλου ανέφερε ότι “η Αρχαία Ολυμπία, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, δε διακρίνεται μόνο για τον αρχαιολογικό της πλούτο και τη μεγάλη πολιτιστική της κληρονομιά, αλλά και το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον που την περιβάλλει. Αξίζει το ενδιαφέρον που δείχνουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο για αυτή, καθώς μπορεί να συνδυάσουν την Ιστορία με διακοπές που θα τους μείνουν αξέχαστες”.

Παράλληλα η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης τόνισε ότι “το μέλλον του τουρισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς o φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της πατρίδας μας στηρίζει διαχρονικά το τουριστικό μας οικοσύστημα”, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται να τεθούν συγκεκριμένοι και πραγματοποιήσιμοι στόχοι αναφορικά με την απο-ανθρακοποίηση όλων των υπο-κλάδων του τουριστικού οικοσυστήματος (αεροπορικές, θαλάσσιες και οδικές μεταφορές, καταλύματα κ.ά.).Τέλος, η κα Αναστασοπούλου σημείωσε ότι “η ενσωμάτωση των αρχών και των πρακτικών της βιωσιμότητας είναι, λοιπόν, ζήτημα δημιουργίας ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και ανάπτυξης του τουρισμού στη χώρα μας και ως εκ τούτου αποτελεί βασική προτεραιότητά μας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top