Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΗ Ελβετία εγκαινίασε τη μεγαλύτερη σήραγγα στον κόσμο
Σιδηρόδρομος

Η Ελβετία εγκαινίασε τη μεγαλύτερη σήραγγα στον κόσμο

Η σήραγγα Gotthard Base Tunnel (GBT), μεταξύ των πόλεων Ζυρίχη και Λουγκάνο διασχίζει το βουνό Saint Gotthard στις Άλπεις. Θα επιτρέπει στους επιβάτες των τρένων να περνούν τις Άλπεις σε 17 μόλις λεπτά.

Στην κυκλοφορία δόθηκε χθες Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην Ελβετία η μεγαλύτερη σήραγγα στον κόσμο, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει νέο άξονα σιδηροδρομικών μεταφορών βορρά – νότου στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία των ελβετικών ομοσπονδιακών σιδηροδρόμων Swiss Federal Railways (SBB).

Η σήραγγα Gotthard Base Tunnel (GBT), μεταξύ των πόλεων Ζυρίχη και Λουγκάνο, έχει μήκος 57 χλμ. και διασχίζει το βουνό Saint Gotthard στις Άλπεις. Θα επιτρέπει στους επιβάτες των τρένων να περνούν τις Άλπεις σε 17 μόλις λεπτά, μειώνοντας κατά 30-40 λεπτά τον χρόνο που χρειάζεται κανείς για να ταξιδεύσει από της γερμανόφωνη στη ιταλόφωνη Ελβετία.

Τα εγκαίνια της σήραγγας (που αποτελεί ένα σχέδιο 17 ετών) έγιναν τον περασμένο Ιούνιο από τον πρόεδρο της Ελβετίας Johann Schneider-Ammann, παρουσία του προέδρου της Γαλλίας François Hollande, της καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel, του πρωθυπουργού της Ιταλίας Matteo Renzi και του καγκελαρίου της Αυστρίας Christian Kern. Το έργο κόστισε 11 δισ. ευρώ.

Ο νέος διάδρομος ανάμεσα στον Ρήνο και στις Άλπεις ενώνει σε ευθεία γραμμή τη Βόρεια Θάλασσα με τη Μεσόγειο, από το λιμάνι του Ρότερνταμ μέχρι το λιμάνι της Γένοβας. Καθημερινά θα διέρχονται από τη σήραγγα 260 εμπορικά τρένα με ταχύτητα 100 χλμ. την ώρα και 65 επιβατικά τρένα με ταχύτητα έως 200 χλμ. την ώρα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024