Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΕξορθολογισμός του ύψους των διοδίων
Αναλογική χρέωση με βάση τα διανυόμενα χιλιόμετρα

Εξορθολογισμός του ύψους των διοδίων

Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τις θέσεις της κυβέρνησης για τα έργα που είναι σε εξέλιξη για τους […]

Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τις θέσεις της κυβέρνησης<...> για τα έργα που είναι σε εξέλιξη για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, που θα αφορούν, μεταξύ άλλων, και τον εξορθολογισμό του ύψους των διοδίων.

Κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο αρμόδιος υπουργός κ. Δ. Ρέππας ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το σύνολο των πολιτικών του υπουργείου, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ότι αναμένεται να ανακοινωθεί η δραστική μείωση (έως και 50%) της βάσης υπολογισμού των διοδίων ανά χιλιόμετρο, με στόχο τα 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα προβλέπονται, μεταξύ άλλων, εκπτωτικές κάρτες για τους συχνούς χρήστες, αλλά και αναλογική χρέωση με βάση τα διανυόμενα χιλιόμετρα.

Επιπλέον, οι ανακοινώσεις θα αφορούν το θέμα της εξασφάλισης της συνέχισης των έργων για τους επόμενους 8 μήνες, δηλαδή της συνέχισης της χρηματοδότησής τους από τις τράπεζες, τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας του Δημοσίου που θα έχει ως “προίκα” τα μελλοντικά έσοδα των διοδίων, καθώς επίσης και στον επανασχεδιασμό της πορείας των έργων αυτών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
01/12/2023
30/11/2023
29/11/2023
28/11/2023
27/11/2023
24/11/2023