Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΓαλλογερμανική δικαστική μάχη για το Eurostar
Η Γαλλία θεωρεί ότι τα γερμανικά τρένα δεν τηρούν τους κανονισμούς ασφαλείας

Γαλλογερμανική δικαστική μάχη για το Eurostar

Η γερμανική εταιρεία Siemens θα υποστηρίξει στη δικαιοσύνη την εταιρεία Eurostar απέναντι στη γαλλική Alstom, η οποία αμφισβητεί μια σημαντική παραγγελία τρένων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας. “Η Siemens θα […]

Η γερμανική εταιρεία Siemens θα υποστηρίξει στη δικαιοσύνη την εταιρεία Eurostar απέναντι στη γαλλική Alstom, η οποία αμφισβητεί μια<...> σημαντική παραγγελία τρένων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας.

“Η Siemens θα συμμετάσχει στη δικαστική διαδικασία μαζί με την Alstom. Με τον τρόπο αυτό, η Siemens θα συμβάλει, με δική της πρωτοβουλία, στην αποσαφήνιση των γεγονότων από το δικαστήριο”, εξήγησε ο εκπρόσωπος. “Με τον τρόπο αυτόν ελπίζουμε σε μια ταχύτερη αποσαφήνιση των γεγονότων και θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να προσφέρουμε την τεχνογνωσία μας”, πρόσθεσε.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το πλεονέκτημα αυτής της κίνησης για τη Siemens, η οποία είχε μέχρι στιγμής μείνει στο περιθώριο είναι ότι έχει πρόσβαση σε όλους τους φακέλους της δικαστικής διαδικασίας. Η Alstom έχει καταθέσει αγωγή ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λονδίνου- όπου βρίσκεται η έδρα της Eurostar- για να επιτύχει τη διακοπή της διαδικασίας του μειοδοτικού διαγωνισμού που οδήγησε στη συμφωνία για την παραγγελία δέκα νέων τρένων μεγάλης ταχύτητας από την Eurostar προς τη Siemens, ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση της Eurostar προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία χαρακτήρισε “άκυρη και μη γενομένη” την πράξη, προκαλώντας τη διατύπωση των κατηγοριών του Βερολίνου για προστατευτισμό.

Η γαλλική κυβέρνηση θεωρεί ότι τα γερμανικά τρένα δεν τηρούν τους κανονισμούς ασφαλείας που ισχύουν σήμερα στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024