Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΜέχρι την Κυριακή η επιστροφή και των τελευταίων εκδρομέων

Μέχρι την Κυριακή η επιστροφή και των τελευταίων εκδρομέων

Στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας επιστρέφουν από προχτές, Δευτέρα του Πάσχα, οι ταξιδιώτες, ενώ σταδιακά θα συνεχιστεί η επιστροφή τους καθ` όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, αφού πολλοί, […]

Στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας επιστρέφουν από προχτές, Δευτέρα του Πάσχα, οι ταξιδιώτες, ενώ σταδιακά θα συνεχιστεί η επιστροφή τους καθ` όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, αφού πολλοί, εκμεταλλευόμενοι και την αυριανή<...>αργία της Πρωτομαγιάς, ετοιμάζονται για επιστροφή την Κυριακή.

Όσοι πάντως επέλεξαν να επιστρέψουν τη Δευτέρα του Πάσχα, μάλλον ήταν οι “άτυχοι” της υπόθεσης, αφού ουρές χιλιομέτρων είχαν σχηματιστεί από τα αυτοκίνητα σε πολλά κεντρικά σημεία των εθνικών οδών. Καθυστερήσεις οχημάτων σημειώθηκαν για ακόμη μια φορά στο ύψος του Ισθμού και της Κακιάς Σκάλας, όπως και στη σήραγγα Αρτεμισίου, όπου οι δυνάμεις της Τροχαίας έδιναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη διάθεση των εκδρομέων και το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για την αποσυμφόρηση των οχημάτων. Ταλαιπωρία περίμενε όμως και όσους βρέθηκαν στο δρόμο Μεσολογγίου-Αντιρρίου, αφού και εκεί η ουρά των οχημάτων έφτασε τα 20 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα σημειώθηκαν 20 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια 18 ανθρώπινων ζωών και τον σοβαρό τραυματισμό 21 ατόμων. Τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (18, σε σύνολο 20), συνέβησαν στο δευτερεύον Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο, καθώς και σε αστικές περιοχές. Αντιθέτως, στο βασικό Εθνικό οδικό άξονα της χώρας (Π.Α.Θ.Ε.) ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων παρουσιάζει, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, αισθητή μείωση. Ειδικότερα, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης συνέβησαν δυο τροχαία ατυχήματα ενώ στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών κανένα.

Ο αριθμός των παθόντων στην Π.Α.Θ.Ε. ανέρχεται σε δυο νεκρούς, δυο σοβαρά και πέντε ελαφρά τραυματίες, ενώ στο δευτερεύον εθνικό οδικό δίκτυο σε δώδεκα (12) νεκρούς, έναν (1) βαριά και έξι (6) ελαφρά τραυματίες και στις αστικές περιοχές σε επτά νεκρούς και τέσσερις ελαφρά τραυματίες.

Βασική αιτία των τροχαίων ατυχημάτων αποτελεί η απόσπαση της προσοχής των οδηγών και τα περισσότερα από αυτά χαρακτηρίζονται ως εκτροπές.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων καταγράφεται χρονικά μεταξύ των ωρών 07.00-13:00 (4 ατυχήματα), 17:00 – 21:00 (5 ατυχήματα) και 24:00-05:00 (5 ατυχήματα).

Από τα οχήματα που ενεπλάκησαν στα τροχαία ατυχήματα εννέα αφορούν Ι.Χ., πέντε δίκυκλα και ένα Ι.Χ.Φ.

Η Ελληνική Αστυνομία, παρά τη στατιστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, δεν είναι ικανοποιημένη, αφού η ανθρώπινη ζωή δεν αποτελεί και βεβαίως δεν αντιμετωπίζεται ως αθροιστικό μέγεθος αλλά ως ύψιστο αγαθό που χρήζει διαρκούς και αποτελεσματικής προστασίας. Συνεπώς, η προσπάθεια για την περαιτέρω δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των συνεπειών τους θα είναι συνεχής.

Στην προσπάθεια αυτή, η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες – οδηγούς να τηρούν πάντοτε τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ., να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιδεικνύουν την προσοχή και επιμέλεια που απαιτείται, όχι μόνον στις εθνικές οδούς, αλλά σε οποιαδήποτε σημείο του οδικού δικτύου της χώρας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024