Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΜεγάλο το ενδιαφέρον για αναβάθμιση επέκταση των ξενοδοχείων της Αθήνας

Μεγάλο το ενδιαφέρον για αναβάθμιση επέκταση των ξενοδοχείων της Αθήνας

Μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για να ενταχθούν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΟΤ που αφορά επενδύσεις για την κατασκευή νέων μονάδων, επέκταση των λειτουργικών μονάδων με στόχο […]

Μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για να ενταχθούν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΟΤ που αφορά επενδύσεις<...> για την κατασκευή νέων μονάδων, επέκταση των λειτουργικών μονάδων με στόχο την αναβάθμιση τους κυρίως σε πρώτης και υπερλούξ κατηγορίας, ξενοδοχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στον ΕΟΤ φθάνουν τις 30.

Ένας από τους πρωταγωνιστές για τη διεκδίκηση είναι ο Αστέρας Βουλιαγμένης, ο οποίος έχει καταθέσει τέσσερις προτάσεις για τη δημιουργία ξενοδοχείων με την παράλληλη μετατροπή κτιρίων που είναι στην κυριότητα της Εθνικής Τράπεζας σε ξενοδοχεία της Αθήνας και ένα κοντά στην Βουλιαγμένη.

Η εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. φέρεται να έχει υποβάλει πέντε αιτήσεις για κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων σε εκτάσεις του ΕΟΤ που η ίδια διαχειρίζεται. Οι αιτήσεις αφορούν σε μονάδες στη Βάρκιζα, την Ανάβυσσο, το Φλοίσβο, τη Ζέα, και τη Βούλα.

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον επιδεικνύει και η Hyatt, η οποία κατέχει σημαντικό μερίδιο στην ξενοδοχειακή πίτα της πρωτεύουσας αφού πλέον κατέχει το 23% της Λάμψα και έχει εκπονήσει μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία και όπως όλα δείχνουν προωθεί σε συνεργασία με την EFG Eurobank την από κοινού εκμετάλλευση του ξενοδοχείου King George, το οποίο επίσης διεκδικούν δύο όμιλοι.

Άλλη ξενοδοχειακή αλυσίδα που δείχνει ενδιαφέρον επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην Αττική είναι και η Ηλέκτρα, η οποία ενδιαφέρεται για τη δημιουργία νέας μονάδας στη Πλάκα, ενώ και η Ιονική Ξενοδοχειακή που διαχειρίζεται το Hilton ενδιαφέρεται για δημιουργία και άλλης μονάδας στην Αθήνα.

Άλλοι μεγάλοι παίχτες του παιχνιδιού εμφανίζονται, το Holiday Inn, ο επιχειρηματίας Παρασκευαΐδης, που είναι ιδιοκτήτης του Ledra Marriott, και η Μ. Μαμιδάκη, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ανέγερσης ξενοδοχείου στην Οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024