Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΠΑΜΕ: Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου
Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

ΠΑΜΕ: Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου

Τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου κατέλαβαν προχτές, Τρίτη 19 Αυγούστου, στις 6 το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο). Η ενέργεια αυτή, όπως επεσήμαναν σε σχετική ανακοίνωση […]

Τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου κατέλαβαν προχτές, Τρίτη 19 Αυγούστου, στις 6 το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο). Η ενέργεια αυτή, όπως επεσήμαναν σε σχετική ανακοίνωση τους, είναι “ενταγμένη<...>σ` ένα πρόγραμμα αποφασιστικής απάντησης του ταξικού κινήματος στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. για τον ΟΣΕ”.

“Η κυβέρνηση” συνεχίζει το ΠΑΜΕ “υλοποιώντας τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρά στην παραπέρα παράδοση του ΟΣΕ στο μεγάλο κεφάλαιο, αυξάνοντας έτσι την κερδοφορία του. Τα αποτελέσματα από τις κυβερνητικές αποφάσεις αφορούν συνολικά την εργατική τάξη. Οι εργαζόμενοι θα δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν το σιδηρόδρομο γιατί θα ακριβύνουν ακόμη πιο πολύ τα εισιτήρια για την μετακίνησή τους. Περιοχές θα σταματήσουν να έχουν συγκοινωνία γιατί θα περικοπούν δρομολόγια που θα θεωρούνται ζημιογόνα. Θα υπάρξουν επιπτώσεις στην ασφάλεια των δρομολογίων.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα χτυπηθούν ακόμη περισσότερο με τις απολύσεις «εθελούσια έξοδο» όπως τη λέει η Ν.Δ. 2.500- 3.000 εργαζομένων, με μείωση μισθών, με ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση της σταθερής και μόνιμης δουλειάς .

Την ίδια πολιτική εξυπηρέτησης των αναγκών του κεφαλαίου εφάρμοσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της πολιτικής απελευθέρωσης των μεταφορών. Και σήμερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κινείται στην ίδια κατεύθυνση στηρίζοντας έτσι την κυβερνητική πολιτική.

Βαριές είναι οι ευθύνες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας στο χώρο, της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που αποτέλεσαν και αποτελούν και σήμερα το στήριγμα σε συνδικαλιστικό επίπεδο της πολιτικής των κομμάτων του δικομματισμού.

Στήριξαν και στηρίζουν τον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής του, της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση των μεταφορών. Στήριξαν και στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ όπως και αν αυτή παρουσιάζεται (μετοχοποίηση, σπάσιμο σε εταιρίες κ.λ.π.)”.

Τέλος, το ΠΑΜΕ καλεί όλη την εργατική τάξη, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ να οργανώσουν την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, να απορρίψουν τα μέτρα της κυβέρνησης, να μην κάνουν χρήση της «εθελούσιας εξόδου», των απολύσεων γιατί έτσι διευκολύνουν το πέρασμα των αντεργατικών αποφάσεων, να καταδικάσουν και να εγκαταλείψουν την πολιτική του δικομματισμού, να απομονώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και να παλέψουν μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα. Να παλέψουν για έναν ΟΣΕ αποκλειστικά δημόσιο που να ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο, να υπηρετεί τις ανάγκες του, φθηνό, ασφαλή και σύγχρονο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023