Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΠώληση της Olympic (Avis-Budget-Payless) στην κοινοπραξία Olympia Group – Virtus International Partners
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Πώληση της Olympic (Avis-Budget-Payless) στην κοινοπραξία Olympia Group – Virtus International Partners

Το τίμημα για τη συναλλαγή έχει συμφωνηθεί στο ποσό των 80,6 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε εταιρική αξία 318,1 εκατ. ευρώ για την Olympic και θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετρητά.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία (Olympic), η οποία κατέχει το master franchise της Avis Rent a Car, Budget Rent a Car και Payless για όλη την Ελλάδα, σε κοινοπρακτικό σχήμα των εταιρειών Olympia Group SA και Virtus International Partners LP, υπό τον όρο της οριστικοποίησης της σχετικής σύμβασης, η οποία έχει ήδη επί της ουσίας συμφωνηθεί. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε σχετικές κανονιστικές και λοιπές εγκρίσεις, καθώς επίσης και στη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το τίμημα για τη συναλλαγή έχει συμφωνηθεί στο ποσό των 80,6 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε εταιρική αξία 318,1 εκατ. ευρώ για την Olympic και θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετρητά.

Η συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνιστά ουδέτερη κεφαλαιακά πράξη για την Τράπεζα.

Ο Όμιλος Olympia (συμφερόντων Πάνου Γερμανού) είναι ένας επιχειρηματικός όμιλος με πολυσχιδή δραστηριότητα που περιλαμβάνει μια σειρά εταιρειών στην ελληνική αγορά, όπως τα Public, τις Sunlight και Westnet, τις Softone και Metis, καθώς και την Play (εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Πολωνίας), την Aasa, εταιρεία χορήγησης καταναλωτικών δανείων (στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης), και την Tollerton Investments στην Κύπρο.

H Virtus International Partners LP είναι διαχειριστής του Virtus South European Fund, που επιδιώκει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Η Citigroup Global Markets Ltd ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι δικηγορικές εταιρείες Ποταμίτης Βεκρής Law Firm και Norton Rose Fulbright ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024