Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΤουριστικό εισιτήριο μετακινήσεων από τον ΟΑΣΑ
Δημόσιες μεταφορές

Τουριστικό εισιτήριο μετακινήσεων από τον ΟΑΣΑ

Αλλαγές έρχονται στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς από τον ΟΑΣΑ. Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών θεσπίζει, μεταξύ άλλων, τουριστικό εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών, ισχύος 3 και 7 ημερών και αξίας 20 και 50 ευρώ αντίστοιχα.

Mε κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, καθιερώνονται τα εξής:

Το νέο, τριήμερο τουριστικό εισιτήριο του ΟΑΣΑ θα επιτρέπει απεριόριστες μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί) για τρία 24ωρα από την επικύρωσή και από μία διαδρομή από και προς το Αερολιμένα Αθηνών με το μετρό ή τις λεωφορειακές γραμμές Express Αεροδρομίου και θα κοστίζει 20 ευρώ. Δε θα διατίθεται αντίστοιχο εισιτήριο μειωμένης τιμής.
 
Το νέο εβδομαδιαίο εισιτήριο για το αεροδρόμιο (7ημερο εισιτήριο αεροδρομίου) θα ισχύει στους συγκοινωνιακούς φορείς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ και θα επιτρέπει απεριόριστο αριθμό μετακινήσεων, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών αεροδρομίου με το μετρό και τα λεωφορεία express. Το κόστος του θα είναι 50 ευρώ. Δε θα διατίθεται αντίστοιχο εισιτήριο μειωμένης τιμής.

Ακόμη, καθιερώνεται δωρεάν παροχή ενός εισιτηρίου με την αγορά δεσμίδας 10 εισιτηρίων, που θα ισχύει για τα ενιαία εισιτήρια αξίας 1,40 ευρώ (ολόκληρο) και 0,70 (μειωμένο), καθώς και για τα εισιτήρια μίας διαδρομής (με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ) αξίας 1,20 ευρώ (ολόκληρο) και 0,60 ευρώ (μειωμένο). Η παροχή αυτή καθιερώνεται για διάστημα δύο μηνών.

Επίσης:

  • Η τιμή του εισιτηρίου του Μετρό (ΣΤΑΣΥ) από τους σταθμούς Παλλήνη – Κάντζα – Κορωπί από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), ορίζεται στα 6 ευρώ και μειωμένο στα 3 ευρώ
  • Η μηνιαία κάρτα του Μετρό απεριορίστων διαδρομών προς και από το αεροδρόμιο με ισχύ για όλα τα μέσα μεταφοράς μετονομάζεται σε μηνιαία κάρτα αεροδρομίου, αναπροσαρμόζεται στα 140 ευρώ και η μειωμένη τιμή είναι στα 70 ευρώ.
  • Η εξαίρεση των γραμμών της Σαρωνίδας από τις κάρτες ημερήσιας και εβδομαδιαίας ισχύος.
  • Τα πρόστιμα θα καταβάλλονται μειωμένα κατά 50%, εφόσον εξοφλούνται αμέσως κατά την επιβολή τους ή εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία επιβολής τους στα γραφεία του ΟΑΣΑ ή του συγκοινωνιακού φορέα που τα επέβαλε.
  • Δικαίωμα ελεύθερης και μειωμένης μετακίνησης παρέχεται εφόσον ο αρμόδιος φορέας παροχής τους προβλέψει την εγγραφή πίστωσης στις κατηγορίες δαπανών του προϋπολογισμού του και συνάψει σύμβαση με τον ΟΑΣΑ, καταβάλλοντας το αντίτιμο της δαπάνης.

Τέλος, υπογραμμίζεται, δικαίωμα ελεύθερης και μειωμένης μετακίνησης παρέχεται εφόσον ο αρμόδιος φορέας παροχής τους προβλέψει την εγγραφή πίστωσης στις κατηγορίες δαπανών του προϋπολογισμού του και συνάψει σύμβαση με τον ΟΑΣΑ, καταβάλλοντας το αντίτιμο της δαπάνης.

Ο ΟΑΣΑ μπορεί να συνάπτει συμφωνίες με νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ενώσεις εργαζομένων ή ιδιώτες κ.ά., για μαζική διάθεση προϊόντων κομίστρου με μειωμένη ή άλλη ειδική τιμή. Η έκπτωση δε θα υπερβαίνει το 25% της κανονικής τιμής των αντίστοιχων προϊόντων κομίστρου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024