Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςUber τέλος στο Λονδίνο
Μεταφορές

Uber τέλος στο Λονδίνο

Η άδεια λειτουργίας της δημοφιλούς υπηρεσίας τερματίζεται στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προσβάλλει άμεσα την απόφαση στα αρμόδια δικαστήρια.

Η ρυθμιστική αρχή μεταφορών του Λονδίνου Transport for London – TfL έλαβε την απόφαση να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας της γνωστής εταιρείας Uber από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

“Η προσέγγιση και η συμπεριφορά της Uber αποδεικνύουν την έλλειψη εταιρικής ευθύνης σε σχέση με ορισμένα ζητήματα που έχουν πιθανές συνέπειες για τη δημόσια ασφάλεια”, δήλωσε ο TfL.

Η άδεια λειτουργίας της δημοφιλούς υπηρεσίας τερματίζεται στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η εταιρεία  ανακοίνωσε ότι θα προσβάλλει άμεσα την απόφαση στα αρμόδια δικαστήρια. Η εταιρεία έχει το δικαίωμα να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή της (σε χρονικό διάστημα 21 ημερών).

Υπολογίζεται ότι περίπου 3,5 εκατ. Λονδρέζοι χρησιμοποιούν την Uber, ενώ 40.000 οδηγοί απασχολούνται μέσω της εφαρμογής.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία δηλώνει: “O TfL, αλλά και ο δήμαρχοw του Λονδίνου ενέδωσαν σε μία μικρή μερίδα ανθρώπων που θέλουν να περιορίσουν τις επιλογές των καταναλωτών” και ότι “η απόφαση αυτή δείχνει στον κόσμο ότι αν και υποστηρίζει ότι είναι ανοιχτό (σ.σ. ευθεία αναφορά στην πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια της πόλης ‘London is Open’), το Λονδίνο είναι κλειστό σε πρωτοπόρες εταιρείες”.

Η εφαρμογή της Uber άλλαξε εντελώς την αγορά των minicab και των ταξί του Λονδίνου, όντας δημοφιλής και φθηνή.

Στο Λονδίνο, η Uber αντιμετώπισε κριτική από συνδικάτα, νομοθέτες και παραδοσιακούς οδηγούς ταξί σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργήθηκε σάλος, με αφορμή μια σειρά από σκάνδαλα που αφορούσαν καταγγελίες για σεξισμό και εκφοβισμό οδηγώντας σε παραίτηση τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Uber, Travis Kalanick. Νέος διευθύνων σύμβουλος έχει αναλάβει ο Dara Khosrowshahi, πρώην CEO της Expedia.

Η Uber έχει αποσυρθεί από αρκετές χώρες, ενώ αντιμετώπισε και πλήθος καταγγελιών και δικαστικών διαμαχών στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες διεθνώς.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan τάχθηκε υπέρ της απόφασης λέγοντας πως “υποστηρίζω 100% την απόφαση του TfL – θα ήταν λάθος αν ο Οργανισμός Μεταφορών του Λονδίνου συνέχιζε να χορηγεί άδεια στην Uber, αν κάτι τέτοιο έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των Λονδρέζων”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024