Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour Operators'Δυνατό' καλοκαίρι για τον Όμιλο TUI: Οι κρατήσεις έφτασαν το 90% του καλοκαιριού του 2019
TOs

'Δυνατό' καλοκαίρι για τον Όμιλο TUI: Οι κρατήσεις έφτασαν το 90% του καλοκαιριού του 2019

Πρώτο σχεδόν ανοδικό τριμηνιαίο αποτέλεσμα από την πανδημία αυτό του γ' τριμήνου του 2022 (48 εκατ. ευρώ). Στα 5,1 εκατομμύρια οι επισκέπτες που ταξίδεψαν με την TUI την υπό εξέταση περίοδο.

Μετά το α’ 9μηνο του οικονομικού έτους, η TUI συνεχίζει να αναμένει ένα σημαντικά θετικό EBIT (κέρδη προ φόρων) για το 2022, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI Fritz Joussen και τον διάδοχό του, πλέον CFO Sebastian Ebel, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου 2022.

“Τα στοιχεία μετά από εννέα μήνες επιβεβαιώνουν τις τάσεις και τις προσδοκίες μας για το 2022. Βιώνουμε ένα ‘δυνατό’ ταξιδιωτικό καλοκαίρι. Η TUI είναι εξασφαλισμένη και οικονομικά και λειτουργικά επανέρχεται σε καλό δρόμο όταν παραδώσω την προεδρία στον Sebastian Ebel στις 30 Σεπτεμβρίου. Όλοι οι τομείς ανάπτυξης επεκτάθηκαν τα τελευταία χρόνια και επιστρέφουν σε τροχιά μετά τον Corona: ‘Ξενοδοχεία’, ‘Κρουαζιέρες’ και ‘Περιηγήσεις & Δραστηριότητες’, μαζί με την ψηφιακή θυγατρική μας, TUI Musement. Η TUI ήταν ισχυρή και κερδοφόρα πριν από τηον Corona και θα συνεχίσει να είναι έτσι και μετά την κρίση του αιώνα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και τους υπαλλήλους μας για την τεράστια δέσμευσή τους. Μετά από δύο χρόνια διαχείρισης κρίσεων, μπορούν τώρα να επικεντρωθούν ξανά στην ανάπτυξη. Ο Sebastian Ebel γνωρίζει την εταιρεία και τον κλάδο. Μαζί του, η TUI είναι στα καλύτερα χέρια όταν πρόκειται για νέα ανάπτυξη και αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού”, δήλωσε ο Fritz Joussen.

Ένα συνεχιζόμενο “δυνατό” ταξιωτικό καλοκαίρι είναι αυτό του 2022, με αμετάβλητη υψηλή ζήτηση για διακοπές, έχοντας εξασφαλίσει ένα ισχυρά βελτιωμένο γ’ τρίμηνο 2022 για τον Όμιλο TUI, με αποτέλεσμα σχεδόν ισοσκελισμένο με εκείνα προ πανδημίας. Ο βασικός τομέας “Holiday Experiences” με τα “Ξενοδοχεία”, “Κρουαζιέρες” και “Εκδρομές & Δραστηριότητες”, καθώς και η αγορά των τουριστικών πρακτόρων σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Πολωνία επέστρεψε στα λειτουργικά κέρδη κατά την υπό εξέταση περίοδο. Εξαιρουμένων των απρογραμμάτιστων πρόσθετων δαπανών λόγω ανωμαλιών στην ευρωπαϊκή εναέρια κυκλοφορία, ο Όμιλος πέτυχε θετικό λειτουργικό τριμηνιαίο αποτέλεσμα για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας (48 εκατ. ευρώ).

Ο Sebastian Ebel, CFO και διορισμένος διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI ανέφερε: “Οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύουν. Οι διακοπές συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προγραμματισμένων δαπανών – αυτό δεν έχει αλλάξει. Αν και ολόκληρος ο ευρωπαϊκός τομέας αεροπορικών εταιρειών συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις, έχουμε αυξήσει με επιτυχία την επιχείρησή μας με σημαντική άνοδο της ζήτησης και πετύχαμε ένα καλό γ’ τρίμηνο. Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά ότι το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μας μοντέλο είναι ισχυρό. Η TUI είναι μια ισχυρή μάρκα, την οποία εμπιστεύονται οι παραθεριστές και οι συνεργάτες μας στους προορισμούς. Αντιμετωπίζουμε με συνέπεια τις λειτουργικές προκλήσεις της επανεκκίνησης και θέλουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τα συνήθη υψηλά πρότυπα ποιότητας και εξυπηρέτησης της TUI – επομένως θέματα ποιότητας και εμπειρίας πελατών βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας. Για το σκοπό αυτό, θα συμμετάσχω σε εντατικούς διαλόγους με τους προορισμούς, την αγορά λιανικής, αλλά και με εταίρους του συστήματος, όπως αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες. Το ταξιδιωτικό καλοκαίρι της TUI θα είναι ισχυρό, με χωρητικότητα σχεδόν σε επίπεδα πριν από την κρίση, το 2019. Αναμένουμε ένα σημαντικά θετικό EBIT για ολόκληρο το έτος”.

Tο καλοκαίρι του 2022 αναμένεται να είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδο κρατήσεων με το καλοκαίρι του 2019

Η δυναμική των κρατήσεων εξακολουθεί να είναι ενθαρρυντική. Κατά την περίοδο αναφοράς, 5,1 εκατ. επισκέπτες ταξίδεψαν με TUI. Η TUI έχει ήδη 11,5 εκατ. πελάτες για το καλοκαίρι του 2022. Σε όλο τον όμιλο, οι κρατήσεις βρίσκονται στο 90% του επιπέδου του καλοκαιριού 2019. Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, το ποσοστό αυτό αυξάνεται ξανά, με τις κρατήσεις για αυτήν την περίοδο επί του παρόντος να είναι στο 93% των επιπέδων προ κρίσης. Ειδικότερα για την TUI Deutschland, οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί κατά περίπου 20% από την τελευταία ενημέρωση τον Μάιο, σε σύγκριση με το ίδιο επίπεδο κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2019.

Η TUI επαναλαμβάνει την προσδοκία της να φτάσει σχεδόν το επίπεδο κρατήσεων του καλοκαιριού 2019 για φέτος. Οι δύο τάσεις που είχαν παρατηρηθεί ήδη παραμένουν: οι παραθεριστές συνεχίζουν να κάνουν περισσότερες κρατήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στο ταξίδι τους. Οι μέσες τιμές είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο για το καλοκαίρι του 2022, στο +18%: οι παραθεριστές κάνουν κράτηση για περισσότερα πακέτα διακοπών και υπηρεσίες υψηλότερης αξίας, όπως αναβαθμίσεις δωματίων και μεγαλύτερη διαμονή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024