Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Booking.com απολύει το ένα τέταρτο του προσωπικού της
Online booking

Η Booking.com απολύει το ένα τέταρτο του προσωπικού της

Η Booking.com ακολουθεί τα βήματα άλλων διαδικτυακών πλατφορμών, όπως η Airbnb και η TripAdvisor, που επίσης ανακοίνωσαν την απόλυση περίπου του 25% του προσωπικού τους.

Η πλατφόρμα διαδικτυακής κράτησης καταλυμάτων Booking.com ανακοίνωσε ότι θα μειώσει έως και κατά ένα τέταρτο το προσωπικό της εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, μια απόφαση που θα οδηγήσει σε 4.000 απολύσεις από το Σεπτέμβριο και μετά.

Η εταιρεία προειδοποίησε ότι “έως το 25%” των εργαζομένων ενδέχεται να πληγεί από αυτό το “εξαιρετικά δύσκολο” μέτρο. “Η κρίση του COVID-19 κατέστρεψε την τουριστική βιομηχανία και εμείς συνεχίζουμε να αισθανόμαστε τον αντίκτυπο με τον όγκο των ταξιδιών να παραμένει σημαντικά μειωμένος”, αναφέρει η Booking.com. “Αν και κάναμε πολλά για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδιαρθρώσουμε τον οργανισμό μας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας σχετικά με το μέλλον του τουρισμού”.

Ο διευθύνων σύμβουλος Glenn Fogel συζήτησε την κίνηση αυτή κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης με εργαζομένους, λέγοντας ότι οι τελευταίοι πέντε μήνες αντιπροσωπευουν “τη μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική κρίση της ζωής μας”. Η πανδημία έχει πλήξει σκληρά τις επιχειρήσεις της Booking και ο ευρύτερος ταξιδιωτικός κλάδος παραμένει υπό “σημαντική πίεση”, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος. “Στην καρδιά μου, για πολύ καιρό, ήλπιζα ότι αυτό δε θα συμβεί. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να μετριάσει τον αντίκτυπο που είχε και θα συνεχίσει να έχει η κρίση τόσο στον ταξιδιωτικό κλάδο όσο και στην επιχείρησή μας” τόνισε.

Η Booking.com ακολουθεί τα βήματα άλλων διαδικτυακών πλατφορμών, όπως η Airbnb και η TripAdvisor, που επίσης ανακοίνωσαν την απόλυση περίπου του 25% του προσωπικού της.

Ο όμιλος έχει στην κατοχή του αρκετούς ιστότοπους που έχουν πληγεί από την πτώση των ταξιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Booking.com, Kayak, Priceline και OpenTable. Με λιγότερα άτομα να ταξιδεύουν, η Booking είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία που μειώνει τις θέσεις εργασίας. Η Airbnb και η TripAdvisor μείωσαν το προσωπικό τους κατά 25% την άνοιξη, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Expedia, Peter Kern, δήλωσε πρόσφατα ότι “το β’ τρίμηνο του 2020 αντιπροσώπευε πιθανώς το χειρότερο τρίμηνο που έχει δει η ταξιδιωτική βιομηχανία στη σύγχρονη ιστορία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024