Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Thomas Cook καθησυχάζει για το κλείσιμο καταστημάτων του στη Βρετανία
TOs

Η Thomas Cook καθησυχάζει για το κλείσιμο καταστημάτων του στη Βρετανία

Η απόφαση να μην ανανεωθούν οι μισθώσεις σε 28 καταστήματα προήλθε από τακτική αξιολόγηση των 793 καταστημάτων της σε όλη τη Βρετανία. Η Thomas Cook σχεδιάζει να ανοίξει νέα, μεγαλύτερα καταστήματα, ενώ θα επεκτείνει το πρόγραμμα ανακαίνισης, ώστε να περιλαμβάνει επιπλέον 50 καταστήματα πέραν των 50 που ανακαινίστηκαν ήδη περυσι.

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Thomas Cook πρόκειται να κλείσει 28 ακόμη καταστήματά του στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια κίνηση που πρόκειται να επηρεάσει 200 εργαζόμενους. Ο ταξιδιωτικός κολοσσός ανέφερε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τα μέλη του προσωπικού που θα επηρεαστούν, στοχεύοντας στην επανατοποθέτησή τους σε άλλα καταστήματα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: “Αναμένουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού θα επαναπροσληφθεί”.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η απόφαση να μην ανανεωθούν οι μισθώσεις σε 28 καταστήματα, τα οποία αποτελούν ένα μείγμα συνεργασίας της Thomas Cook με συνεργαζόμενους επιχειρηματίες, προήλθε από τακτική αξιολόγηση των 793 καταστημάτων της σε όλη τη Βρετανία. “Τα καταστήματα που θα κλείσουν βρίσκονται σε περιοχές που ήδη εξυπηρετούνται πλήρως από τον Thomas Cook”, είπε ο εκπρόσωπός της. Η πλειοψηφία των 28 καταστημάτων θα σταματήσουν τη λειτουργία τους μέχρι το τέλος του έτους”.

Ύστερα από την αξιολόγηση, η Thomas Cook σχεδιάζει να ανοίξει νέα, μεγαλύτερα καταστήματα “σε τοποθεσίες υψηλής αξίας για τις λιανικές πωλήσεις”. Ταυτόχρονα, θα επεκτείνει το πρόγραμμα ανακαίνισης, ώστε να περιλαμβάνει επιπλέον 50 καταστήματα πέραν των 50 που ανακαινίστηκαν ήδη περυσι. Η ανακαίνιση “έχει σχεδιαστεί για να γίνουν τα καταστήματα ‘ελαφρύτερα’, πιο φρέσκα και πιο σύγχρονα, για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες”, τονίστηκε

Το δίκτυο καταστημάτων θα επικεντρωθεί σε δύο βασικές μορφές, “καταστήματα Discovery” που θα βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα και έξω από την πόλη σε εμπορικά πάρκα, και “καταστήματα Neighbourhood”, που θα βρίσκονται κυρίως σε high street περιοχές.

Το πρώτο καινούριο κατάστημα Discovery θα ανοίξει στο εμπορικό κέντρο Westfield Stratford City στο ανατολικό Λονδίνο τομ ερχόμενο Νοέμβριο. Ακόμη τρία καταστήματα σχεδιάζεται να ανοίξουν σε άλλες “προνομιακές περιοχές” τον καινούριο χρόνο, ανεβάζοντας το σύνολο σε 14.

Άλλα 15 καταστήματα Discovery αναμένεται να λειτουργήσουν μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024