Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Tripadvisor απολύει το 1/4 του προσωπικού της παγκοσμίως
Online ταξίδι

Η Tripadvisor απολύει το 1/4 του προσωπικού της παγκοσμίως

Οι περισσότεροι μισθωτοί υπάλληλοί της θα κληθούν να μεταβούν σε εβδομάδα εργασίας 4 ημερών και να λάβουν μείωση μισθού κατά 20% για τους επόμενους τρεις μήνες, για να βοηθήσουν στη διατήρηση περίπου 100 θέσεων εργασίας.

Η Tripadvisor δήλωσε σε ανακοίνωσή της χθες δήλωσε ότι απολύει περισσότερους από 900 υπαλλήλους παγκοσμίως, περίπου το 1/4 του συνολικού εργατικού δυναμικού της.

Οι απολύσεις θα επηρεάσουν περίπου 600 υπαλλήλους που εδρεύουν στις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς και περίπου 300 σε άλλα μέρη του κόσμου, ενώ επιπλέον εργαζόμενοι θα τεθούν σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας, ανέφερε η εταιρεία.

“Ελπίζαμε ότι θα ήταν αρκετές η μείωση δαπανών και οι υποχρεωτικές αργίες, αλλά καθώς η πανδημία επιδεινώθηκε, έγινε σαφές ότι η εταιρεία έπρεπε να λάβει πρόσθετα μέτρα εξοικονόμησης κόστους”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Steve Kaufer.

Η Tripadvisor ανακοίνωσε επίσης:

  • οι περισσότεροι μισθωτοί υπάλληλοί της θα κληθούν να μεταβούν σε εβδομάδα εργασίας 4 ημερών και να λάβουν μείωση μισθού κατά 20% για τους επόμενους τρεις μήνες, για να βοηθήσουν στη διατήρηση περίπου 100 θέσεων εργασίας.
  • το πρόγραμμα 401(k) matching program θα τεθεί σε παύση.
  • τα γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο και στο κέντρο της Βοστώνης θα κλείσουν μόνιμα, ενώ αυτοί εργαζομένοι θα συνεχίσουν να εργάζονται διαδικτυακά για τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας εκτός Βοστώνης.

“Αυτές είναι οι πιο δύσκολες αποφάσεις εξοικονόμησης κόστους που έχω πάρει ποτέ. Αλλά τόσο εγώ όσο και η Εκτελεστική Ηγετική Ομάδα πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι απαραίτητες και ανάλογες με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε ως επιχείρηση και ως βιομηχανία”, δήλωσε ο Kaufer.

Η Tripadvisor είχε ήδη εφαρμόσει μέτρα μείωσης κόστους, ακόμη και πριν από την πανδημίας του κορονοϊού, απολύοντας 200 υπαλλήλους τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όμως, καθώς τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο ανάγκασαν τα αεροπλάνα να καθηλωθούν και άδειασαν ξενοδοχεία και εστιατόρια, η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει αποδεκατιστεί, αναγκάζοντας την εταιρεία να λάβει ολοένα και πιο επιθετικά μέτρα, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την οικονομική της πτώση. Τον περασμένο Μάρτιο, η Tripadvisor απέσυρε τις οικονομικές της προβλέψεις για το 2020, αναφέροντας τις αυξημένες επιπτώσεις της πανδημίας και την επακόλουθη αβεβαιότητα για τα διεθνή ταξίδια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024