Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ TUI αποκάλυψε ζημιά 75 εκατ. ευρώ από το πρόσφατο ταξιδιωτικό χάος
Tour Operators

Η TUI αποκάλυψε ζημιά 75 εκατ. ευρώ από το πρόσφατο ταξιδιωτικό χάος

Παρά τη ζημία των 75 εκατ. ευρώ που υπέστη λόγω του ταξιδιωτικού χάους, η TUI αναμένει να κλείσει η χρονιά με κέρδη. Στόχος του νέου διευθύνοντος συμβούλου Ebel θα είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και εμπειριών στους ταξιδιώτες.

Το πρόσφατο πανευρωπαϊκό ταξιδιωτικό χάος κόστισε στην TUI περίπου 75 εκατ. ευρώ, ενώ οι κρατήσεις μειώθηκαν στο απόγειο των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν τα βασικά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, πέφτοντας από το 125% των επιπέδων πριν από την πανδημία το 2019 σε περίπου 85%. Όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε οι κρατήσεις της έκτοτε έχουν επανέλθει στο 100% περίπου των επιπέδων του 2019. Όπως είναι γνωστό, τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, Heathrow και Gatwick, έχουν πληγεί περισσότερο, με τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τα δρομολόγια πτήσεων, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση.

Ωστόσο, ο όμιλος δήλωσε ότι αναμένει περαιτέρω πλήγμα κόστους το τρέχον τρίμηνο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, με τον Ιούλιο να έχει επίσης επηρεαστεί από διαταραχές, αν και οι λειτουργίες έχουν “ομαλοποιηθεί” τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Sebastian Ebel, ο οποίος αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος στα τέλη του επόμενου μήνα, όταν ο Fritz Joussen παραιτηθεί, είπε ότι όλος ο ευρωπαϊκός κλάδος των αεροπορικών εταιρειών συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις”, ενώ τόνισε ότι “η διασφάλιση υψηλών προτύπων ποιότητας και εμπειρίας πελατών είναι στην κορυφή της ατζέντας μου. Για το σκοπό αυτό, θα συμμετάσχω σε εντατικούς διαλόγους με τους προορισμούς, το λιανικό εμπόριο, αλλά και με συνεργάτες του συστήματος, όπως αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες”.

Ενώ το κόστος των προβλημάτων του αεροδρομίου κράτησε τον όμιλο στο κόκκινο κατά το γ’ τρίμηνο, το αποτέλεσμα σημείωσε ακόμη μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την υποκείμενη ζημιά ύψους 669,8 εκατ. ευρώ που υπέστη ένα χρόνο νωρίτερα χάρη στην πρόσφατη ανάκαμψη της ταξιδιωτικής ζήτησης.

Η TUI είπε ότι, με την εξάλειψη του αντίκτυπου της διαταραχής του αεροδρομίου, θα είχε αναφέρει υποκείμενα κέρδη 48 εκατομμυρίων ευρώ το τρίμηνο έως τις 30 Ιουνίου – το πρώτο τριμηνιαίο κέρδος της από το χτύπημα της πανδημίας.

Όμως, αναμένει να ανακάμψει κοντά στα επίπεδα ζήτησης πριν από την πανδημία συνολικά αυτό το καλοκαίρι, λειτουργώντας το 82% του προγράμματος διακοπών της το γ’ τρίμηνο, με πελάτες στο 84% των επιπέδων του 2019. Η TUI αποκάλυψε ότι οι πελάτες της επηρεάστηκαν από περίπου 200 ακυρωμένες πτήσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο, ιδιαίτερα λόγω προβλημάτων στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

Ο όμιλος αναμένει επίσης να δει σημαντικά υποκείμενα κέρδη για ολόκληρο το έτος.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός λόγω του πολέμου στην Ουκρανία επηρεάζει το κόστος του λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, ενώ είπε ότι οι αυξανόμενοι λογαριασμοί ενέργειας θα μπορούσαν να χτυπήσουν τη ζήτηση για διακοπές καθώς οι καταναλωτές περικόπτουν τα έξοδα τους. Παρόλα είπε ότι, προς το παρόν, “εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για τον καταναλωτή να πάει διακοπές”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024