Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ TUI κατηγορείται για μοίρασμα σεξιστικών αυτοκόλλητων στις πτήσεις της
TOs

Η TUI κατηγορείται για μοίρασμα σεξιστικών αυτοκόλλητων στις πτήσεις της

Μέχρι και παιδικά αυτοκόλλητα, που γράφουν 'μελλοντικός καπετάνιος' και 'μελλοντικό πλήρωμα καμπίνας' και μοιράστηκαν σε πτήσεις της TUI, θεωρήθηκαν ρατσιστικά από μερικούς επιβάτες της.

Η TUI κατηγορείται για σεξισμό, επειδή προσέφερε σε πτήσεις της αυτοκόλλητα που έγραφαν “μελλοντικός καπετάνιος” σε αγόρια επιβάτες της και “μελλοντικό πλήρωμα καμπίνας” σε κορίτσια. Το θέμα βρέθηκε στους τίτλους της επικαιρότητας αυτής της εβδομάδας μετά τη δημοσιοποίησή του από την Gillian Morgan, πρώην μόνιμη γραμματέα στην κυβέρνηση της Ουαλίας.

Η κα Morgan παρατήρησε το συγκεκριμένο γεγονός της διανομής τέτοιων αυτοκόλλητων σε μια πρόσφατη πτήση από την Πάφο προς το Μπρίστολ, όταν ταξίδεψε με τα μικρά παιδιά ανιψιού της. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Metro”, η κα Gillian είπε ότι ήταν ένα “βαθιά σεξιστικό γεγονός” και ότι ήταν “απολύτως βέβαιη” ότι ήταν σκόπιμο να δωθούν τα αυτοκόλλητα με βάση το φύλο. “Νομίζω ότι είναι ντροπή”, δήλωσε. “Η TUI προσπαθούσε, νομίζω, να κάνει το σωστό, αλλά ουσιαστικά έχασε το νόημα. Θα μπορούσε να υπάρξει κάποιος τρόπος να το κάνει κάπως καλύτερα. Στα αλήθεια με στεναχώρησε αυτή η πράξη”.

Και άλλοι επιβάτες είχαν ήδη κατακρίνει την TUI στα Social Media. Ένας χρήστης του Twitter δήλωσε: “Εξαιρετική επιλογή από την @TUIUK στην πτήση από την Κέρκυρα την Παρασκευή, να δώσει στα παιδιά αυτοκόλλητα TUI και ένα φύλλο δραστηριοτήτων… όχι όμως τόσο όμορφο, που όλα τα αγόρια έλαβαν αυτοκόλλητο ‘μελλοντικός καπετάνιος’ και όλα τα κορίτσια “μελλοντικό πλήρωμα καμπίνας”! Πόσο σεξιστικό είναι αυτό;”

Ένας άλλος έγραψε: “@TUIUK το πλήρωμα καμπίνας σας επέλεξε σήμερα αυτοκόλλητο ‘μελλοντικός καπετάνιος’ για τα αγόρια και για τα κορίτσια ‘μελλοντικό πλήρωμα καμπίνας’, ώστε δε θέλετε γυναίκες πιλότους;”

Εκπρόσωπος της TUI UK δήλωσε: “Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι ένας μικρός αριθμός πελατών αναστατώθηκε από αυτό το γεγονός. Πιστεύουμε ότι ήταν απλά ένα μπέρδεμα, αφού τα αυτοκόλλητα για μελλοντικό πλήρωμα καμπίνας και πιλότου είναι σχεδιασμένα για χρήση σε οποιοδήποτε παιδί, ανεξάρτητα από το φύλο. Τα αυτοκόλλητα αποτελούν μέρος των πακέτων δραστηριοτήτων μας που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά για να αλληλεπιδράσουν, να ασχοληθούν και να δημιουργήσουν ειδικές στιγμές στις διακοπές τους.

Η αντίδραση που είχαμε μέχρι στιγμής φέτος το καλοκαίρι υπήρξε συντριπτικά θετική. Τα παιδιά αγαπούν πολύ να ταξιδεύουν με αεροπλάνο και θέλουμε να ενθαρρύνουμε τα όνειρά τους, να γίνουν μελλοντικοί πιλότοι και μέλη πληρώματος”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024