Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsMinoan Group: Αύξηση 18,6% των εσόδων το α' 6μηνο – αισιοδοξία για την επένδυση στην Κρήτη
TOs

Minoan Group: Αύξηση 18,6% των εσόδων το α' 6μηνο – αισιοδοξία για την επένδυση στην Κρήτη

Τα σχέδια της Minoan Group για την κατασκευή του resort στην Κρήτη παραμένουν αντικείμενο επίσημης τελικής έγκρισης, με τον πρόεδρο Christopher Egleton να εκτιμά ότι παρότι το χειρότερο μέρος της κρίσης φαίνεται να έχει ξεπεραστεί και η απόφαση της ελληνικής Βουλής είναι σε αντιστοιχία με τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, είναι πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα εμπόδια πριν την λεπτομερή τελική συμφωνία.

Bελτιωμένα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο, που έληξε στις 30 Απριλίου 2015, ανακοίνωσε η Minoan Group.
 
Η μητρική εταιρεία των Stewart Travel, John Semple Travel και King World Travel ανέφερε μείωση των λειτουργικών ζημιών της τάξης του 1,7%, στις 584.000 λίρες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
 
Τα έσοδα του 2015 ανήλθαν σε 40,8 εκατ. ευρώ, έναντι 34,4 εκατ. ευρώ το 2014, σημειώνοντας αύξηση 18,6%.
 
Το σκέλος ταξιδίων και αναψυχής κατέγραψε μικρή μείωση στα κέρδη προ φόρων με τα ετήσια αποτελέσματά του να επηρεάζονται από σειρά μεμονωμένων, προηγουμένως καταγεγραμμένων επιδράσεων που οφείλονται σε ένα ζήτημα σχετικά με έναν πάροχο υποστηρικτικών υπηρεσιών, το οποίο έχει επιλυθεί.
 
Το σκέλος που περιλαμβάνει το γκολφ και τον Καναδά, είχε αύξηση μικτών πωλήσεων που ξεπέρασε το 35% και προμηθειών της τάξης του 27%. 
 
Ο Ιούλιος περιγράφεται ως ο καλύτερος μήνας του έτους όσον αφορά στο εμπόριο.
 
Επιπλέον, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος, Christopher Egleton, ο όμιλος εξετάζει σειρά σημαντικών συναλλαγών που προσανατολίζονται στη διεύρυνση του συγκεκριμένου σκέλους επιχειρήσεων, κυρίως με νέες αγορές οι οποίες θα αποφέρουν έσοδα.
 
Τα σχέδια της Minoan Group για την κατασκευή του resort στην Κρήτη παραμένουν αντικείμενο επίσημης τελικής έγκρισης, με τον Egleton να εκτιμά ότι παρότι το χειρότερο μέρος της κρίσης φαίνεται να έχει ξεπεραστεί και η απόφαση της ελληνικής Βουλής είναι σε αντιστοιχία με τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, είναι πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα εμπόδια πριν την λεπτομερή τελική συμφωνία.
 
Καθώς η εικόνα του πολιτικού πεδίου στην Ελλάδα σταθεροποιείται και οι κυβερνητικές διαδικασίες επηρεάζονται σε μικρότερο βαθμό από τα μακροοικονομικά προβλήματα, πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να μεταφέρουμε καλά νέα στους μετόχους μας“, είπε.
 
Τόνισε δε ότι στο σκέλος των ταξιδίων, οι επιδόσεις συνεχίζουν να βελτιώνονται και “στην πορεία πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σημαντική πρόοδο“.
 
Όσον αφορά το εξάμηνο, ο κ. Egleton διαπιστώνει ότι ο όμιλος κατέγραψε βελτιωμένη ανάπτυξη, με το σκέλος των ταξιδίων να επωφελείται από την ισχυρή λίρα και τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της οικονομίας του Ην. Βασιλείου.
 
Οι πωλήσεις“, ανέφερε, “παραμένουν ισχυρές, με τις επιχειρήσεις να βρίσκονται στην κατάλληλη φάση για να προχωρήσουν στο υπόλοιπο του έτους και με το μάνατζμεντ να συνεχίζει να εξετάζει στρατηγικές επενδύσεις με όφελος εσόδων ώστε να βελτιωθούν περαιτέρω οι επιδόσεις του σκέλους ταξιδίων και αναψυχής“. 

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024