Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΤο Kuoni Group εξαγοράζεται από τον σουηδικό Όμιλο private equity EQT
TOs

Το Kuoni Group εξαγοράζεται από τον σουηδικό Όμιλο private equity EQT

Οι μετοχές του Kuoni Group αυξήθηκαν κατά 6,7% την περασμένη Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, οπότε και έγινε η ανακοίνωση, αποτιμώντας την εταιρεία στα 1,25 δισ. ελβετικά φράγκα (1,23 δισ. δολ.), μετά από έκθεση του Bloomberg, η οποία ανέφερε ότι η EQT βρίσκεται κοντά στο 'κλείσιμο' συμφωνίας αγοράς.

Η ιστορική ταξιδιωτική εταιρεία Kuoni (με ιστορία 110 ετών) δήλωσε ότι ο Όμιλος private equity EQT είναι ο προτιμητέος “μνηστήρας” μεταξύ αρκετών πιθανών πλειοδοτών που έδειξαν ενδιαφέρον για τον ελβετικό όμιλο και οι τελικές διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη.

Η Kuoni αναζητούσε στρατηγικές επιλογές για να διορθώσει τις προβληματικές της δραστηριότητές, που επλήγησαν από τον ανταγωνισμό των ηλεκτρονικών προσφορών ταξιδίων και των ταραχών στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Kuoni επιβεβαιώνει ότι η EQT έχει αναδειχθεί ως η προτιμώμενη εταιρεία μέσα από μια ανταγωνιστική διαδικασία σχετικά με πιθανή προσφορά εξαγοράς για τον Όμιλο Kuoni και άλλες στρατηγικές επιλογές”, ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωσή του. Η EQT δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό.

“Οι τελικές διαπραγματεύσεις με την EQT για μια πιθανή προσφορά εξαγοράς του Ομίλου Kuoni βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε αυτό το στάδιο δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και δεν μπορεί να υπάρξει καμία βεβαιότητα ότι θα γίνει μια προσφορά, ούτε ως προς τους όρους με τους οποίους θα γίνει κάθε προσφορά” αναφέρεται από την Kuoni.

Οι μετοχές του Kuoni Group αυξήθηκαν κατά 6,7% την περασμένη Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, οπότε και έγινε η ανακοίνωση, αποτιμώντας την εταιρεία στα 1,25 δισ. ελβετικά φράγκα (1,23 δισ. δολ.), μετά από έκθεση του Bloomberg, η οποία ανέφερε ότι η EQT βρίσκεται κοντά στο “κλείσιμο” συμφωνίας αγοράς.

“Φαίνεται ότι πλήσιάζουμε σε επίτευξη συμφωνίας”, δήλωσε ο Jon Cox, αναλυτής της Kepler Cheuvreux. “Δεν υπάρχει καμία αναφορά για την τιμή – αλλά δεν περιμένω να είναι πολύ πάνω από την τρέχουσα τιμή της μετοχής”.

Η Kuoni πέρυσι πούλησε ό,τι αποτελούσε μέχρι πρότινος τις λειτουργικές της ταξιδιωτικές δραστηριότητες σε Ευρώπη και Ασία εν μέσω έντονου ανταγωνισμού σε αυτές τις περιοχές, και μένοντας με τις μονάδες ταξιδιωτικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας θεώρησης βίζα, η οποία κανονίζει την έκδοση αδειών για ταξίδια κυβερνήσεων και εταιρειών. Επίσης, αναδιάρθρωσε εκτενώς το ιδιαίτερα ζημιογόνο τμήμα της, Global Travel Services (GTS).

Η EQT ιδρύθηκε ως εταιρεία συμβούλων επενδύσεων το 1994 από την Investor AB, AEA Investors (με έδρα τις ΗΠΑ) και την SEB, και τους ιδρυτές του EQT Partners του γραφείου της Στοκχόλμης. Ακολούθησε επέκταση σε Ελσίνκι και Μόναχο το 1999 και τη Ζυρίχη το 2001. Το 2005 άνοιξαν τα γραφεία της Φρανκφούρτης ενώ η εταιρεία μπαίνει και στην ασιατική αγορά  με γραφείο στο Χονγκ Κονγκ. Το 2006 δημιουργούνται τα EQT Opportunity και EQT Greater China funds και τον επόμενο χρόνο ανοίγουν γραφεία σε Όσλο και Σαγκάη, ενώ το 2008 σε σε Νέα Υόρκη και Βαρσοβία, με την παράλληλη δημιουργία του EQT Infrastructure I Fund. Το 2010 ανοίγουν γραφεία σε Λονδίνο και Σιγκαπούρη και δημιουργείται το EQT Credit Fund. Το 2012 ιδρύεται η EQT Holdings AB στη Στοκχόλμη, ενώ το 2015 ανοίγει γραφείο στη Μαδρίτη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024