Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsAlltours: Έκρηξη κρατήσεων για Ελλάδα, Αίγυπτο και Τουρκία
Τάσεις

Alltours: Έκρηξη κρατήσεων για Ελλάδα, Αίγυπτο και Τουρκία

Σύμφωνα με τον διευθυντή Πωλήσεων & Marketing του alltours, Δρ. George Welbers, αναμένεται ανάκαμψη, που πολύ πιθανόν να ξεπεράσει το 2019.

Για πολλούς το 2023 αναμένεται να είναι η χρονιά επιστροφής στα προ πανδημικά επίπεδα, όσον αφορά την τουριστική βιομηχανία. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την ανάπτυξη του γερμανικού ομίλου alltours.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χειμερινής περιόδου, ο όμιλος αναμένει αύξηση 20% στον αριθμό των επισκεπτών, ενώ μια συντηρητική εκτίμηση για την καλοκαιρινή σεζόν εκτιμάται στο +30% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Πωλήσεων & Marketing του alltours, Δρ. George Welbers, αναμένεται ανάκαμψη, που πολύ πιθανόν να ξεπεράσει το 2019, την χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό.

Το 2022, όταν βρίσκονταν ακόμα σε ισχύ οι περιορισμοί της πανδημίας, ο όμιλος κατέφραψε κέρδη προ φόρων (Ebitda), ύψους 61,3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες ταξίδεψαν με alltours.

Ο Welbers, αναφέρθηκε επίσης σε «έκρηξη των κρατήσεων». Είκοσι πέντε επιπλέον πτήσεις θα προστεθούν στο ανοιξιάτικο πρόγραμμα, ώστε να ανταπεξέλθει ο όμιλος στη ζήτηση για τα ταξίδια το Πάσχα. Σημείωσε δε, ότι ήδη υπάρχει υψηλή ζήτηση (+30%) για τη Μαγιόρκα, τα Κανάρια Νησιά και την Ελλάδα, και έως και 50% ή περισσότερο για την Αίγυπτο και την Τουρκία.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Willi Verhuven ανέφερε ότι η ανατίμηση των τιμών δεν προβλέπεται στο 30%-40%, αλλά «μια αύξηση της τάξης του 10% του κόστους των παραδοσιακών ταξιδιών, αντιστοιχεί στην άνοδο του πληθωρισμού».

Η μεγαλύτερη τιμολογιακή αύξηση αναμένεται στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, λόγω του αυξημένου κόστους καυσίμων. Κατά συνέπεια, οι κρατήσεις για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων τείνουν να είναι συγκρατημένες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024