Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΔυσκολία στην εύρεση θέσεων στις ναυλωμένες πτήσεις από τους Άγγλους tour operators

Δυσκολία στην εύρεση θέσεων στις ναυλωμένες πτήσεις από τους Άγγλους tour operators

Δυσκολίες βρίσκουν οι μικροί ανεξάρτητοι Άγγλοι tour operators στην εύρεση θέσεων στις ναυλωμένες πτήσεις-charters, για το επόμενο καλοκαίρι. Ο λόγος βέβαια είναι ότι όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρίες ναυλωμένων πτήσεων […]

Δυσκολίες βρίσκουν οι μικροί ανεξάρτητοι Άγγλοι tour operators στην εύρεση θέσεων στις ναυλωμένες πτήσεις-charter<.>s, για το επόμενο καλοκαίρι. Ο λόγος βέβαια είναι ότι όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρίες ναυλωμένων πτήσεων αγοράζονται από τους μεγάλους tour operators και φυσικά διαθέτουν τις θέσεις τους σε αυτούς.
Τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα αν τελικά αγοραστεί η First Choice από την Airtours, μιας και η First Choice έχει την Air 2000, η οποία είναι βασικός προμηθευτής αεροπορικών θέσεων για τους μικρούς tour operators.
Ο κ. Ανδρέας Δράκου διευθυντής της Libra Group, όπου ανήκει η Priceright Holidays δήλωσε ότι τα δύο τρίτα των αεροπορικών τους θέσεων ήταν με την Caledonian και ότι αν αυτό σταματήσει τότε η εταιρία του θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα. Έχουν ήδη πάρει περισσότερες θέσεις για το καλοκαίρι του 2000 με την Eurocypria αλλά το καλοκαίρι του 2001 θα υπάρξει σοβαρότερο πρόβλημα, μιας και πολλοί μικροί ανεξάρτητοι tour operators θα ζητούν επιπλέον θέσεις.
Επίσης, ο διευθυντής του Cyplon Holidays, Χάρης Χατζηπαπάς, δήλωσε ότι έχει δει μείωση στον αριθμό των θέσεων που παίρνει η εταιρία του από την Caledonian και την Air 2000. «Αν η Airtours καταφέρει να πάρει την First Choice η κατάσταση θα γίνει χειρότερη. Ενώ θέλουμε να επεκταθούμε και να μεγαλώσουμε, η μείωση του αριθμού των θέσεων στις αεροπορικές μεταφορές των πελατών μας, μας εμποδίζει», ανέφερε ο κ. Χατζηπαπάς.
Το θέμα της μείωσης των αεροπορικών θέσεων προς τους μικρούς tour operators είναι το βασικό επιχείρημα που θέτει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ένωση των Ανεξάρτητων Τουριστικών Πρακτόρων (AITO) για την εμπόδιση από πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης της συγχώνευσης της Airtours με την First Choice.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024