Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΈντονα παράπονα για πολύ χαμηλούς μισθούς τουριστικών πρακτόρων στη Μεγάλη Βρετανία

Έντονα παράπονα για πολύ χαμηλούς μισθούς τουριστικών πρακτόρων στη Μεγάλη Βρετανία

Οι υπάλληλοι των τουριστικών γραφείων, Lunn Poly της Μεγάλης Βρετανίας αρνήθηκαν έντονα τον ισχυρισμό της εταιρίας ότι ο βασικός μισθός του τουριστικού πράκτορα είναι μεταξύ 12.000 και 13.000 Λιρών Αγγλίας […]

Οι υπάλληλοι των τουριστικών γραφείων, Lunn Poly<.> της Μεγάλης Βρετανίας αρνήθηκαν έντονα τον ισχυρισμό της εταιρίας ότι ο βασικός μισθός<...> του τουριστικού πράκτορα είναι μεταξύ 12.000 και 13.000 Λιρών Αγγλίας τον χρόνο, και μάλιστα ισχυρίζονται ότι οι μισθοί τους είναι χαμηλότεροι και από εκείνους των οδοκαθαριστών!

Όπως είναι γνωστό η αλυσίδα Lunn Poly ανήκει στον γιγάντιο τουριστικό οργανισμό Thomson<.>, και όταν εξαγόραζε τις μικρότερες επιχειρήσεις ανακοίνωνε ότι δεν θα προέβαινε σε κανενός είδους αλλαγές στο προσωπικό ή στα δικαιώματα του. Όμως σήμερα, μόλις μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα από τις παραπάνω ανακοινώσεις, ορισμένοι υπάλληλοι της εταιρίας ανέφεραν στην τουριστική εφημερίδα της Μεγάλης Βρετανίας TTG ότι `έπεσαν στο πάτωμα από τα γέλια` όταν διάβασαν τις δηλώσεις της εταιρίας τους ότι ο χαμηλότερος μισθός είναι 12.000 – 13.000 Λίρες Αγγλίας, ενώ στην πραγματικότητα η μισθοδοσία ξεκινά από 6.500 Λίρες Αγγλίας, σε ένα εργασιακό περιβάλλον πολύ αφιλόξενο που περιλαμβάνει εργασία χωρίς διακοπή για γεύμα (πράγμα θεσμοθετημένο στην Μεγάλη Βρετανία), υποκαταστήματα που λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό, και πολλές ώρες υπεροριών. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο βασικός μισθός είναι μεταξύ 6.500 και 8.000 Λιρών Αγγλίας, ενώ ο μισθός του βοηθού διευθυντή φθάνει τις 11.000 Λίρες Αγγλίας το χρόνο, όταν ο μέσος όρος του μισθού ενός οδοκαθαριστή είναι 9.500 Λίρες Αγγλίας!

Το προσωπικό του Lunn Poly ήρθε σε αντιπαράθεση με τον γενικό διευθυντή κ. John McEwan για τις δηλώσεις του στην εφημερίδα TTG την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την απόφαση της αλυσίδας να προσλάβει περισσότερους υπαλλήλους μερικής απασχόλησης, και να φθάσει τον μέσο όρο ηλικίας των εργαζομένων της κοντά στα 20 χρόνια.

Ένας πράκτορας από το Middlesex δήλωσε ότι ακόμα και αν δουλεύουν την Κυριακή ο μισθός τους δεν ανεβαίνει, απλώς παίρνουν μια μέρα άδεια μέσα στην εβδομάδα. `Είναι απαράδεκτο να εργαζόμαστε σε μια θέση τόσο καίρια και γεμάτη ευθύνες, όπως αυτή του τουριστικού πράκτορα, και τα πριμ μας να φθάνουν τις 200 Λίρες Αγγλίας τον μήνα. Ακόμα, και οι υπάλληλοι στα Mc Donald`s παίρνουν περισσότερα χρήματα, αφού ένα βοηθός διευθυντή κερδίζει 16.500-19.500 Λίρες Αγγλίας το χρόνο.`

Μια πρώην υπάλληλος της αλυσίδας Lunn Poly δήλωσε ότι φεύγοντας από την εταιρία και πηγαίνοντας σε ένα ανεξάρτητο πράκτορα, κατάφερε να τριπλασιάσει τον μισθό της.

Το άρθρο στην εφημερίδα TTG συνεχίζει αναφέροντας ότι εκτός από τους χαμηλούς μισθούς, χαμηλό είναι και το ηθικό των υπαλλήλων, ενώ αντίθετα υψηλή είναι η κινητικότητα των υπαλλήλων, αφού συνεχώς φεύγουν οι παλαιότεροι και προσλαμβάνονται νεώτεροι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024