Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΕυθύνες στον Thomas Cook καταλογίζουν οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών στη Κέρκυρα
Εκπομπή στο BBC

Ευθύνες στον Thomas Cook καταλογίζουν οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών στη Κέρκυρα

“Τα παιδιά μας θα ήταν σήμερα ζωντανά, εάν ο tour operator Thomas Cook είχε διασφαλίσει τα θέματα ασφαλείας των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων του” τόνισαν στη χτεσινή εκπομπή “Panorama” του BBC – μιλώντας για πρώτη φορά – οι γονείς των Bobby και Christi Shepherd, που έχασαν πέρσι τη ζωή τους στη Κέρκυρα από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα…

“Τα παιδιά μας θα ήταν σήμερα ζωντανά, εάν ο tour operator Thomas Cook είχε διασφαλίσει τα θέματα ασφαλείας των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων του” τόνισαν στη χτεσινή εκπομπή “Panorama” του BBC – μιλώντας για πρώτη φορά – οι γονείς<...>των Bobby και Christi Shepherd, που έχασαν πέρσι τη ζωή τους στη Κέρκυρα από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στο ξενοδοχείο Corcyra Beach Hotel, που προκλήθη από κακή καύση του καυστήρα, που βρισκόταν δίπλα στο διαμέρισμα τους.

Ο Thomas Cook σε ανακοίνωση του εξέφρασε για ακόμη μια φορά τα συλληπητήρια του στην οικογένεια, τονίζοντας πως στα 165 χρόνια λειτουργίας της εταιρίας δεν είχε προκύψει ποτέ παρόμοιο τραγικό συμβάν. Για τον Thomas Cook η υπόθεση δεν έχει κλείσει και για αυτό δουλεύει πολύ στενά με τις αρχές σε Ελλάδα και Κύπρο αναφορικά με την πορεία των ερευνών. Επειδή όμως η υπόθεση διερευνάται, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, τονίζοντας ωστόσο πως η υγεία και η ασφάλεια των πελατών του αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας και για αυτό το λόγο θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η μη πρόκληση παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως καμία κύρωση δεν έχει επιβληθεί σε εργαζόμενο της Thomas Cook ή σε αντιπρόσωπο του. Μάλιστα, ο Thomas Cook διαβεβαιώνει πως τηρούνται πλήρως οι διαδικασίες, που προβλέπει η Ομοσπονδία Tour Operators, ενώ με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο συνεργάζονται ακόμη δύο μεγάλοι tour operators.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024